Apple is gestopt met het ondertekenen (signeren) van iOS 9.2 voor iPhones, iPads en iPod Touches. Op deze manier is het voor gebruikers niet meer mogelijk om van een hogere firmware te downgraden naar iOS 9.2, zoals we eerder adviseerden.

Wat betekent dit?

Apple gebruikt een speciaal onderteken proces in iTunes om ervoor te zorgen dat Apple gebruikers gebruik maken van de meest recente firmware. Dit proces is in principe een goed initiatief van Apple om zo problemen bij gebruikers op te lossen en ze up-2-date te houden. Echter voor jailbreakers is dit minder prettig, want het kan dus voorkomen dat je gedwongen op een hogere iOS versie zit dan een iOS versie die valt te jailbreaken. iOS 9.2 en hoger is momenteel niet te jailbreaken.

iPhone-Firmware

Voorbeeld:

Ik liet laatst mijn iPhone met iOS 9.0.2 vallen die was gejailbreakt, en kreeg een nieuw toestel met daarop iOS 9.2. iOS 9.0.2 werd toen niet meer ondertekent door Apple en moest ik dus gedwongen zonder jailbreak het leven in gaan.

De verwachting was dat iOS 9.2 een jailbreak zou krijgen, dus gebruikers van iOS 9.2.1 en iOS 9 Beta konden er toentertijd voor kiezen om te downgraden. Dit is nu dus niet meer mogelijk.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.