Na de tweede generatie van de Apple TV is het niemand meer gelukt om een jailbreak te ontwikkelen om applicaties buiten Apple om te installeren. Het blijkt echter wel mogelijk te zijn!

De derde generatie van de Apple TV heeft nooit een jailbreak mogen zien. De Apple TV 4, de meest recentelijke versie van Apple TV, is inmiddels al weer een aantal maanden uit. Deze is standaard al voorzien van de Apple AppStore, maar mocht dat niet genoeg voor jou zijn, dan kan daar wellicht verandering in komen. Cydia op de Apple TV? Het blijkt technisch mogelijk te zijn…

Zojuist heeft iOS onderzoeker/ontwikkelaar Stefan Esser, ook bekend onder het pseudoniem @i0n1c bewijs laten zien dat een jailbreak op de Apple TV 4 wel degelijk mogelijk is! Dit liet hij een uurtje terug weten via Twitter waar hij een afbeelding laat zien van de Apple TV 4 applicaties waar blijkbaar ook OpenSSH op geïnstalleerd is.


OpenSSH is alleen te installeren op een Apple toestel als het toestel is voorzien van een jailbreak. Stefan Esser is een bekende binnen de jailbreak-wereld en is daarom te vertrouwen als het gaat om het laten zien van bewijs.

Helaas staat Stefan Esser er ook bekend om dat hij zijn jailbreaks eigenlijk nooit vrijgeeft. Dit zal deze keer hoogstwaarscijnlijk ook het geval zijn.

Normaliter, als het gaat om het jailbreaken van een Apple TV, is het FireCore die een jailbreak vrijgeeft met hun aTV Flash programma. Zij hebben echter nooit de Apple TV 3 kunnen jailbreaken en we hebben daarom weinig vertrouwen in ze als het gaat om het (zelfstandig) ontwikkelen van een Apple TV 4 jailbreak.

Het bewijs van i0n1c laat ons zien dat het technisch wel mogelijk is om de Apple TV 4 te jailbreaken, maar we verwachten geen publiekelijke jailbreak op korte termijn. Hoe vet zou het echter zijn om Cydia of andere apps (zoals Popcorn-Time) te kunnen draaien op de Apple TV 4?

4 replies
 1. Rene Postma
  Rene Postma says:

  Wie zegt dat dit bewijs is voor een jailbreak.
  Je kunt .deb bestanden prima omzetten naar ipa of een andere bestandsindeling.
  Of de app dan goed werkt hou ik in midden, voorals nog zien we allen het icoontje van ssh

  Reply
  • Joost
   Joost says:

   Omdat hij een bedrijf heeft die hackers les geeft om kwetsbaarheden/exploits te ontdekken. Hij zou zichzelf in zijn vingers kunnen snijden.

   Reply
 2. Ben
  Ben says:

  Normaliter, als het gaat om het jailbreaken van een Apple TV, is het FireCore die een Jailbreak vrijgeeft met hun aTV Flash programma. Zij hebben echter nooit de Apple TV 3 kunnen jailbreaken en we hebben daarom weinig vertrouwen in ze als het gaat om het (zelfstandig) ontwikkelen van een Apple TV 4 Jailbreak.

  Vreemde conclusie, is het Stefan dan wel gelukt om een jailbreak voor de 3 te ontwikkelen

  Ben

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.