CarPlay van Apple werkt momenteel alleen als kan en klaar systeem. Je kan niet even een regulier Pioneer-achtig systeem kopen waar je CarPlay op kan installeren. Daarnaast heb je een iPhone nodig wat zijn data doorgeeft aan het CarPlay systeem.

Ignition Carplay

Ignition brengt hier verandering in. Ignition is een jailbreaktweak die je via Cydia installeert. Vervolgens komt het blauwe icoontje op je iPhone of iPad te staan. Als je daar op drukt zal je springboard herstarten en kom je in een andere omgeving terecht. Deze omgeving lijkt erg op het CarPlay scherm die je op het echte Apple systeem zou zien.

Vervolgens gaat het er dus uitzien als bovenstaande afbeelding. Opvallend is dat icoontjes een stuk groter zijn geworden, groter als het originele iPhone icoontje. Ook als je de applicaties opent, zoals Music, zal je opvallen dat de regels met daarin de artiest of het nummer, een stuk groter zijn geworden.

Daarnaast zie je links de tijd en het meest belangrijke, een virtuele homeknop.

Op deze manier heb je een relatief goedkope oplossing om CarPlay beschikbaar te maken in je auto met een gejailbreakte iPhone of iPad, omdat je geen duur systeem hoeft in te bouwen.

Join the Forum discussion on this post

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.