Vandaag, woensdag 16 september, heeft Apple de iOS 9 software update voor de iPhone, iPod Touch en iPad vrijgegeven. Deze gratis update is beschikbaar voor de 5e en 6e generatie iPod Touch en werkt op iedere iPhone en iPad startende vanaf de iPhone 4s en iPad 2 tot en met de meeste nieuwe toestellen.

ios 9 devices

Wel handig om te vermelden; als je een jailbreak wil behouden kan je beter niet updaten naar iOS 9, aangezien hier nog geen jailbreak voor beschikbaar is en niet bekend is wanneer deze wel zal verschijnen.

Hoe te upgraden naar iOS 9

Om je toestel te upgraden raden we sterk aan dit via iTunes op je PC of Mac te doen. Gewoon aansluiten en de update zal verschijnen.

Het kan ook via de Over-The-Air update via het toestel zelf, maar dat kan later problemen geven stel dat je alsnog een jailbreak op iOS 9 wil toepassen.

De iOS 9 update heeft 1,3 gigabyte vrije ruimte nodig om deze te installeren. In vergelijking; iOS 8 had voorheen 4,58 gigabyte nodig voor de installatie.

iOS 9 Jailbreak

Zoals gezegd, er is nog geen iOS 9 Untethered Jailbreak beschikbaar en we weten ook niet wanneer deze wel beschikbaar zal zijn. We verwachten dat er wel een iOS 9 jailbreak zal verschijnen, die vermoedelijk van TaiG, Pangu of Evad3rs kan komen. Deze teams zijn de laatste jaren het meest actief geweest in het uitbrengen van jailbreaks en daarom vestigen we op hen onze hoop.

iH8sn0w liet eerder een video zien van een werkende iOS 9 jailbreak, maar hij staat er niet bekend om om de primeur te pakken en daarmee als eerste een jailbreak vrij te geven voor een iOS versie. iOS-9-jailbreak

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.