Het lijkt wel een sport te worden van providers om de betalende gebruiker dwars te zitten met het blokkeren van diensten, mits de gebruiker voorzien is van een jailbreak. Daar hebben we gelukkig een oplossing voor!

2015-07-15 22.09.59

Persoonlijk heb ik thuis een abonnement bij Ziggo. Volgens Ziggo moet ik dan gebruik kunnen maken van een app waarmee ik tv kan kijken. Deze app wordt (sinds de overname van UPC door Ziggo) Horizon Go genoemd. Als je voorzien bent van een jailbreak krijg je met Horizon Go de volgende melding te zien:

Onze excuses, afspelen is niet toegestaan op (voormalig) jailbroken apparaten. Als je video’s wilt streamen, adviseren wij je een volledige restore van je toestel via iTunes uit te voeren of een toestel zonder jailbreak te gebruiken.

Dit advies hoef je gelukkig niet op te volgen en je kan de jailbreak behouden! Apps zoals Horizon Go hebben software ingebouwd dat de jailbreak kan waarnemen (Jailbreak Detection). Eerder waren apps als xCon en tsProtector populair apps om deze jailbreak detectie methodes te omzeilen. Jammer genoeg blijken deze niet meer effectief te zijn en worden niet meer geüpdatet door de ontwikkelaars.

Flex 2 is een applicatie die wel wordt geüpdatet en blijkt goed te werken. Dat wil zeggen; Flex 2 kan ervoor zorgen dat apps als Horizon Go de jailbreak niet meer kunnen waarnemen. Dit kan je als volgt doen:

 1. We gaan ervan uit dat je iOS 8 (op moment van schrijven iOS 8.4) gejailbreakt hebt. Zo niet, kan je hier lezen hoe dat te doen.
 2. Open Cydia en installeer Flex 2. Het is een betaalde app met (momenteel) een prijs van $3.99. Het is het in mijn ogen waard en je kan er veel meer mee doen dan alleen jailbreak detectie uitschakelen.
 3. Open Flex 2. Druk op het Wolkje onderin.
 4. Druk rechtsboven op Populair.
 5. Zoek naar Jailbreak Detection en/of Disable Jailbreak Check
 6. Open deze een voor een druk rechtsboven op het wolkje.
 7. Ga dan weer naar het 1e tapblad en druk op het vinkje achter de tweaks die je zojuist hebt geïnstalleerd om ze te activeren.

Zie hier een afbeelding van Flex 2:

flex2-2

Als je bijvoorbeeld de Horizon Go app nu opent en je probeert tv te kijken zal je nog 1 keer de melding voorbij zien komen. Druk vervolgens op een andere zender en je kan probleemloos tv kijken op jouw toestel!

Laat me in de comments weten of het werkt en of je problemen tegenkomt.

17 replies
 1. M
  M says:

  Eindelijk weer tv kijken, vond het al onzin dat je met een jailbreak de app niet kon gebruiken terwijl je er wel voor betaald ??

  Nu heb ik snapstats in mijn nc staan,
  en daar staat onder jailbroken yes, heb die toegevoegd maar er blijft yes onderstaan of kan dat niet met flex2 zodat er no komt te staan ?

  Reply
  • Joost
   Joost says:

   Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. De ontwikkelaar van SnapStats is namelijk pro-jailbreak. Ik kan me niet voorstellen dat SnapStats geblokkeerd wordt.

   Reply
 2. Rebel
  Rebel says:

  Mijn ipad2 is jailbroken en No jailbreak detection van Flex is geactiveerd. Toch krijg ik nog steeds de foutmelding “Je gebruikt een jailbroken iPhone of iPad en die toestellen ondersteunt Yelo Play niet”.

  Reply
 3. Hans
  Hans says:

  Helaas werkt de app niet, althans niet waarvoor ik hem aangeschaft heb, zorgen dat de jailbreak niet gezien wordt.

  Reply
 4. TheDutchman88
  TheDutchman88 says:

  de jailbreak detectie tweaks in de popular sectie zijn specifiek voor bepaalde apps gemaakt.. normaliter krijg je een lijst te zien welke apps je hebt, en door hier op in te zoomen krijg je alle tweaks voor die app te zien. voor mij werkte geen van de tweaks dus heb ik zelf een tweak gemaakt.

  Ga naar patches, druk bovenin op de + en voeg horizon go toe.
  ga naar add-units en druk op Horizon go bovenin. je krijgt nu een melding Unprocessed. selecteer process en wacht enkele tellen.
  Druk nogmaals op Horizon go en je krijgt een lange lijst met allemaal classes te zien.
  Druk op de zoekbalk en typ in “jail” Als het goed is zullen er nu 4 methods verschijnen. Selecteer de bovenste, deze moet zeggen Method+(bool) hostJailbroken.
  Ga nu terug naar het eerste scherm en de unit is toegevoegd.
  open de unit en op de laatste regen staat Return Value (bool)
  Selecteer deze en verander de waarde naar FALSE

  Ga nu terug naar de lijst met patches en druk op het vinkje om je eigen gemaakte patch te activeren.

  Gefeliciteerd uw Horizon Go App zal zonder een enkele melding weer video’s afspelen.

  Reply
  • cheng
   cheng says:

   Bij mij geeft een fout melding als je return Value (bool) wilt veranderen naar FALSE

   ALERT

   This parameter cannot be overriden

   Dismiss

   Weet jij misschien wat ik verkeerd heb gedaan?

   Reply
 5. yvessr
  yvessr says:

  Hallo TheDutchman88,

  Ik heb stap voor stap jou handleiding gevolgd om de app Yelo Play trachten open te krijgen en zo naar live TV van Telenet te kijken. Alles leek perfect te werken zoals jij het beschreef, echter … tot slot GEEN Yelo Play maar wel de melding dat er een ‘Jailbroken’ iPhone of Ipad gedetecteerd werd en dat Yelo Play niet compatibel is met zulke apparaten !…
  Kan jij wat me nog wat verder helpen of is er geen hoop ?
  Bij voorbaat van harte dank voor elke reactie

  Reply
 6. vanzanten, dus
  vanzanten, dus says:

  Dit problem doet zich weer voor met de nieuwe update van afgelopen 23 mei 2016. Ik hoop dat je je hier nog eens in kan verdiepen, want bovenstaande oplossing werkt helaas niet meer…

  Reply
 7. vanzanten, dus
  vanzanten, dus says:

  Dit probleem doet zich weer voor met de nieuwe update van afgelopen 23 mei 2016. Ik hoop dat je je hier nog eens in kan verdiepen, want bovenstaande oplossing werkt helaas niet meer…

  Reply
 8. Jim
  Jim says:

  Er staat een update met de naam ‘Horizon Go Jailbreak Patch 2.3.2’ in de cloud binnen Flex2 die bij mij perfect werkt!

  Reply
 9. jim
  jim says:

  Er staat een update met de naam ‘Horizon Go Jailbreak Patch 2.3.2’ in de cloud binnen Flex2 die bij mij perfect werkt!

  Hoi jim, een naamgenoot hier, ik zie de update niet, hoe kan ik het vinden? is de eerste keer dat ik met flex 2, werk

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.