Eindelijk is het zover; een jailbreak voor 32-bit toestellen op iOS 9.3.5. Phœnix, genoemd naar de mythische vogel welke uit de as herrijst om nogmaals te leven, zo ook worden 32-bit toestellen nieuw leven ingeblazen.

Phoenix (geschreven als Phœnix) is een semi-untethered jailbreak voor alle 32-bit toestellen op iOS 9.3.5. De jailbreak is ontwikkeld door Tihmstar en Siguza, beide bekende iOS hackers. Additioneel geven ze krediet aan Luca Todesco (qwertyoruiop), Max Bazaliy en jk9357 voor het geven aan input en User Interface elementen.
Als we de jailbreak van dichtbij bekijken lijkt hij vrijwel identiek te zijn als de Home Depot jailbreak die geschikt is voor iOS 9.1-9.3.4. Dat is op zich logisch, want Home Depot is de enige 32-bit jailbreak die geschikt was op de eerder genoemde iOS versies en is tevens het werk van de eerdergenoemde iOS hacker jk9357. De jailbreak payload is wellicht verschillend en de exploit is ook origineel (om te uiteindelijke root uiteindelijk mogelijk te maken). Tihmstar heeft aangegeven dat de code niet open-source zal zijn.
Zoals alle recente jailbreaks betreft, ook dit is een semi-untethered jailbreak en de jailbreak zal daarom na iedere herstart van het toestel opnieuw geactiveerd moeten worden. Eerder werd gespeculeerd dat het om een untethered jailbreak zou gaan, maar dit is niet het geval.
Doordat de jailbreaktool tfp0 bevat, zal downgraden naar andere firmwares mogelijk zijn (mits je je shsh blobs hebt opgeslagen).
Met iOS 9.3.5 als laatste iOS firmware van Apple voor 32-bit toestellen, zal deze jailbreak een permanente jailbreak zijn! (ook wel jailbreak-for-life genoemd). We gaan er namelijk vanuit dat Apple deze jailbreak niet zal patchen met bijvoorbeeld iOS 9.3.6.
We hebben de jailbreak al geprobeerd en werkt feilloos na 1 keer proberen, en we konden Cydia meteen opstarten.
In het volgende bericht zullen we laten zien hoe je je toestel kan jailbreaken met Phoenix.
Je kan hier de Phoenix jailbreak downloaden: https://phoenixpwn.com/
Heb jij Phoenix al geprobeerd? Laat het ons weten in de comments!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *