Pangu heeft de afgelopen dagen een storm veroorzaakt door in samenwerking met 25PP een jailbreak voor iOS 9.2 t/m iOS 9.3.3 vrij te geven.
In dit artikel praten we over de Pangu jailbreak en alles wat je moet weten voordat je gaat jailbreaken.
Pangu iOS 9

De status van de Jailbreak

Momenteel ziet het jailbreak-leven er goed uit! Met een frisse nieuwe jailbreak voor iOS 9.3.3 worden er weer allerlei deuren geopend voor de jailbreak-wereld om nieuwe jailbreak tweaks te ontwikkelen, zodat de gebruikers hun iOS toestel softwarematig kunnen personaliseren.
Er zijn een aantal zaken die we graag willen toelichten over deze huidige Pangu iOS 9.3.3 jailbreak. We hopen dat hieronder uit te leggen. Als er vragen zijn zien jullie graag hieronder een reactie plaatsen.

De jailbreak is semi-tethered

Semi-tethered is een gekke naam voor deze jailbreak, omdat er eigenlijk geen tethering gedeelte is. De semi-tethered jailbreak is in dit geval het uitvoeren van de jailbreak vanaf je Windows PC  via de USB kabel of via een website en dan een app uitvoeren vanaf je toestel. Dit moet je iedere keer doen als je het toestel opnieuw hebt opgestart om je jailbreak (en daarmee Cydia en tweaks) weer actief te maken.
img_3174
Je verliest de jailbreak tweaks niet als je je toestel opnieuw hebt opgestart, maar je moet wel de jailbreak app op je homescreen weer even draaien voordat je weer Cydia weer kan openen.

Er is een Safari gebaseerde jailbreak beschikbaar!

Al na een halve dag sinds de Pangu jailbreak uitkwam hebben bekende jailbreak ontwikkelaars een weg gevonden om een jailbreak uit te voeren vanaf het toestel zelf, via Safari, en daarmee geen PC of Mac te hoeven gebruiken. Je kan gewoon de website benaderen en de jailbreak uitvoeren. We hebben een handleiding voor je geschreven die hier te vinden is.
Pangu iOS 9.3.3
Dit proces lijkt erg veel op de oude JailbreakMe website van Comex die hij in 2011 uitbracht. Dit was toen echter een untethered jailbreak in plaats van deze Semi-tethered jailbreak.

De Engelse jailbreak ontbreekt nog

Pangu geeft aan dat een Engelse versie van de jailbreaktool spoedig zal verschijnen. Op moment van spreken is alleen de Chinese versie voor Windows en Safari beschikbaar. Voor de meeste mensen is Chinees niet te begrijpen, dus vandaar dat we in onze handleidingen het stap voor stap hebben uitgelegd. Het kan eigenlijk niet misgaan!
Het lijkt erop dat Pangu werkt aan de Engelse jailbreaktool en dat 25PP werkt aan de jailbreaktool om fouten eruit te halen.

Alleen 64-bit toestellen

Voor nu werkt de jailbreak alleen op 64-bit toestellen. Dat betekent dat de iPod 5G en lager, de iPad 1, iPad 2, iPhone 4s, iPhone 5 en iPhone 5c momenteel niet te jailbreaken zijn. De volgende toestellen zijn wel te jailbreaken:
image
Een Twitter pagina met de naam @assistant25pp beweert dat 32-bit ondersteuning op 27 juli aanwezig gaat zijn, samen met een Untethered Jailbreak. We weten momenteel echter niet zeker of dit Twitter account echt of nep is.

De jailbreak is afhankelijk van certificaten die beperkt houdbaar zijn

Een van de meest belangrijke details van deze jailbreak is dat het afhankelijk is van certificaten om uitgevoerd te kunnen worden. Want als dit certificaat verloopt op je toestel zal je de jailbreaktool opnieuw moeten uitvoeren om zo een nieuw certificaat te installeren.

  • De Windows jailbreaktool heeft een certificaat die 7 dagen geldig is
  • De Safari jailbreaktool heeft een certificaat die 1 jaar geldig is, maar dit is geen garantie

De jailbreak heeft nog een aantal bugs

De jailbreak zelf (dus als het toestel eenmaal gejailbreakt is) is hij behoorlijk stabiel. Het proces om de jailbreak uit te voeren is echter wel een beetje buggy. Ik had met de Windows jailbreaktool een aantal pogingen nodig en de Safari jailbreaktool werkte in 1 keer.
Sommige gebruikers zeggen zelfs dat ze errors tegenkwamen en dat ze Cydia niet konden openen. En sommige gebruikers zeggen zelfs dat de iPad Pro en iPod Touch 6G problemen met de jailbreak hebben.
Hetzelfde Twitter account die beweert dat er 32-bit support op 27 juli komt zegt dat deze bugs dan ook opgelost worden.

Niet alle jailbreak tweaks werken al met iOS 9.3.3

Met een goede reden wil je graag een jailbreak hebben, maar let wel op dat erg veel tweaks en thema’s nog niet geoptimaliseerd zijn om te kunnen werken op iOS 9.3.3. De ontwikkelaars hebben nog tijd nodig om hun tweaks en thema’s te optimaliseren voor iOS 9.3.3.
Hier wordt een lijst bijgehouden van de tweaks die momenteel wel en niet ondersteund worden op iOS 9.3.3
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wsviKfrj_9pVWmPhVWl8ZEF4UkDHEk7SvvtnFWYaHsA/htmlview?sle=true#

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *