Apple beweerd dat de iPhone 5 twee keer zo snel is als de iPhone 4S (die zeker niet sloom is) in het verwerken van data en grafische kracht. Dit dankzij de A6 chip die de iPhone 5 bevat. Ja kan zelfs zeggen dat de A6 processor zijn competitie uit de weg veegt, tenminste in Javascript en de Geekbench testen.

De A6 is duidelijk een beest van een chip, niet alleen in kracht maar ook in het leveren van de werelds eerste telefoon aangedreven door de ARM Cortex-A15 CPU platform, volledig aangepast op de behoefte van Apple.
Reparatie-handleiding koning iFixed heeft samen met chip experts Chipworks de A6 onder een geavanceerde microscoop gelegd en daarbij heldere foto’s gemaakt.
iFixit geeft aan dat Chipworks een erg kostbare machine die ion stralen afvuurt om het binnenste van de A6 processor te vinden. Op deze manier worden lagen van de semiconductor verwijderd met grote precisie.

Een ion straal kan je vergelijken met het zandstralen van de chip om de bovenste lagen te verwijderen.
Even kijken of ik het goed zeg: ze gebruikten een hoge resolutie capaciteit microscoop om te onderzoeken welke profielen werden gebruikt van de NMOS en de PMOS toepassingen in de A6 chip.

Lastige materie!

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *