Zojuist heeft het Dev-Team een demonstratie gegeven dat de ‘root’ (bron) te benaderen is. Dit houdt kortweg in dat de tweede versie van de AppleTV te jailbreaken is.

Deze jailbreak is mogelijk gemaakt doordat @pod2g een aantal weken terug een exploit (kwetsbaarheid) had gevonden in de bootloader. De bootloader wordt als eerste opgestart bij het opstarten van een idevice. Deze exploit wordt ook wel SHAtter genoemd waardoor de AppleTV 2g nu ‘SHAttered’ is.
Met de software van het Dev Team, genaamd de PwnageTool kan het firmwarebestand (IPSW) worden aangepast en geïnstalleerd op de idevice waarna hij gejailbreaked is.
De enige applicatie met een user interface op de Apple TV is Lowtide.app, maar nu is de deur geopend voor jailbreak applicaties met alle mogelijkheden van dien.
Eerder was op twitter aangegeven dat de jailbreak met behulp van SHAtter waarschijnlijk untethered zal zijn. Dit is positief, want dit houdt in dat je geen hardware (laptop) nodig hebt om de AppleTV op te starten in staat van een jailbreak.
Dus heb jij een AppleTV en ben je de restricties van Apple nu al weer zat? Heb nog even geduld en er zal hoogstwaarschijnlijk binnen een aantal weken een jailbreaktool verschijnen voor de AppleTV 2g.
Ondertussen wordt je met de onderstaande video even lekker gemaakt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *