Het is bijna zover dames en heren. We hebben het vaker gezegd, maar dit keer is het echt zo ver. Aanstaande zondag hoort de iOS 6.1 untethered jailbreak te verschijnen en op deze manier kan je je voorbereiden.
iOS-6-icon-cydia

Stap 1: Bekijk de situatie

Je moet eerst uitzoeken of jouw toestel gejailbreakt kan worden. De kansen zijn erg groot dat je toestel gewoon wordt ondersteund door de jailbreaktool, maar het helpt om dit te controleren. Hieronder staan de toestellen die NIET ondersteund worden.

 • iPhone 2G
 • iPhone 3G
 • iPod Touch 1G
 • iPod touch 2G
 • iPod touch 3G
 • iPad 1
 • Apple TV 3

Alles toestellen die hierbuiten vallen worden netjes ondersteund.
Stap 2: Maak een back-up!
Als je niet eerder gejailbreakt hebt met een oudere firmware dan is deze stap eenvoudig. Gebruik iTunes of iCloud om een back-up te maken van je toestel. Wees er zeer zeker van dat alles wat te back-uppen is geback-upped is. Dus ook je foto’s! Ik zet ze ook even op Dropbox (of Mega als je van nieuwe diensten houdt 🙂 ). Doe dit nu zodat dit niet op het laatste moment allemaal nog even moet.
Stap 3: Herstel naar iOS 6.1
Een back-up gemaakt? Doe dan een frisse herstel naar iOS 6.1 en zet je back-up terug. Gebruik niet Over The Air update, omdat dit gewoonweg niet goed werkt. Het Evad3rs team geeft aan dat vorige jailbreakers problemen hadden met de jailbreak doordat ze gebruik maakten van de OTA update.
Stap 4: Houd www.Jailbreaking.nl goed in de gaten aankomend weekend!
Hoewel het mogelijk is dat de jailbreak vroeger of later verschijnt, de jailbreak wordt hoogstwaarschijnlijk aanstaande zondag vrijgegeven. Zondag is echter relatief, omdat de leden van het jailbreakteam in verschillende tijdzones leven. Als we uit gaan van de locatie van MuscleNerd zal het zondagmiddag/avond worden.
Hou jailbreaking.nl goed in de gaten!

Join the Forum discussion on this post

18 antwoorden
 1. Ruud
  Ruud zegt:

  Ik heb de vorige keer mijn iphone 5 via wifi geupdate, deze keer via de normale manier itunes.
  Zou het uitmaken dat ik de eerste keer via wifi gedaan heb en nu via itunes of is het nu goed ?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *