De aankomende untethered Jailbreak voor iOS 5.1.1 is bijna gereed. Het is zo dichtbij dat we hem ruiken!

Om die reden is het verstandig om alvast na te denken over de situatie waar je je in bevind, en je voor te bereiden op de Jailbreak.

A5 toestellen

Het is bevestigd dat het A5 gedeelte van de jailbreak (iPhone 4S, iPad 2 en 3) alleen iOS 5.1.1 zal ondersteunen.
Terwijl niets gezegd wordt over de A4 toestellen is de kans groot dat iOS 5.1.1 ondersteund wordt met de nieuwe jailbreaktool: Absinthe 2.0

Updaten of wachten totdat de jailbreak is verschenen voor iOS 5.1.1?

Ongeacht de keuze die je maakt, raad ik je aan de iOS 5.1.1 firmware te downloaden van de toestellen die je van plan bent om te jailbreaken.

Als je een iPad 3 hebt, kan je nu je gang gaan en voel je vrij om te updaten naar iOS 5.1.1 aangezien daar toch nog geen jailbreak voor is.

Als je een iPhone 4S of een iPad 2 hebt is er meer om over na te denken. Als je al een van de toestellen gejailbreakt hebt met iOS 5.0.1 kan je ervoor kiezen om te wachten op Absinthe 2.0. Anders verlies je de jailbreak voor een aantal dagen.
Ja kan er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal niet te updaten naar iOS 5.1.1 om welke reden dan ook. Het kan bijvoorbeeld even duren voordat een Cydia tweak is geüpdatet. Het goede nieuws is dan dat iOS 5.1.1 niet zo’n astronomische update is zoals iOS 4.3.3 naar iOS 5.0.
Als je echter een iPhone 4S of iPad 2 hebt gekocht met iOS 5.1 voorgeinstalleerd, voel je dan vrij om te updaten naar iOS 5.1.1 aangezien je niets te verliezen hebt.
Als je een A4 toestel hebt (iPhone 4, iPod Touch 4G) dat mag je zelf de keuze maken. Hopelijk ben je proactief bezig geweest met het opslaan van je SHSH blobs zodat je altijd kan downgraden als je eenmaal op iOS 5.1.1 zit (om welke reden dan ook).
Ongeacht de situatie waarin je verkeerd, de jailbreak zal deze week vrijgegeven worden. Zelfs al zit je met een toestel die niet gejailbreakt is, duurt het nog maar een aantal dagen.
Wat je ook besluit om te doen, sla je SHSH blobs op!! Het kan nooit kwaad om ze op te slaan, en je bent in sommige gevallen de redding nabij. Onthoud ook dat met dit bericht geen rekening gehouden wordt met unlockers (die zijn alleen maar lastig 🙂 ).

Untethered Jailbreak iOS 5.1.1 informatie

Alle informatie is natuurlijk beïnvloedbaar door laatste wijzigingen:
@Pod2G zijn iOS 5.1.1 jailbreak + Untether werkt geweldig. Alle toestellen worden ondersteund, behalve de Apple TV 3.1.
Doordat het initiele plan gebruik maakte van een kernel exploit van @westbaer die in de iPod 3.1 en de iPhone 2.1 werd gebruikt en nu dus gedicht is, heeft Pod2G gelukkig een nieuwe kernel exploit gevonden die beide toestellen nu dekt!
De iOS 5.1.1 jailbreak voor A5 toestellen is vergelijkbaar met de iOS 5.0.1 jailbreak. @pimskeks heeft een geweldige prestatie geleverd om zowel iOS 5.0.1 als iOS 5.1.1 te ondersteunen met Absinthe.
Vergelijkbaar met iOS 5.0.1 zal er ook een CLI “cinject” binary en redsn0w versie verschijnen voor om iOS 5.1.1 untethered te jailbreaken.
Join the Forum discussion on this post
Join the Forum discussion on this post
Join the Forum discussion on this post
Join the Forum discussion on this post
Join the Forum discussion on this post

6 antwoorden
  1. Niels
    Niels zegt:

    Zetten jullie ook een link op jullie blog zodra hij uit is?
    Want vaak als ik zoek krijg je alelen links met survey < en daar kan ik niet doorheen

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *