Jailbreakontwikkelaar MuscleNerd heeft aangekondigd dat er een grote update komt voor de populaire jailbreaktool Redsn0w van het iPhone Dev Team. De update zal gebruikers in staat stellen hun toestel te jailbreaken zonder het IPSW bestand nodig te hebben. Daarnaast wordt het mogelijk om SHSH bestanden naar Cydia op te slaan.

Het nieuws komt van Musclenerd zelf. De bekende jailbreakontwikkelaar zei op Twitter het volgende:

Will be pushing out a major redsn0w feature upgrade before my trip to Korea: http://is.gd/PMAdT1 (and look, no IPSW selection button!)

Zoals hij al zei, dit is een belangrijke update voor Redsn0w. Het belangrijkste is dat gebruikers niet meer de grote bestanden hoeven te downloaden, dat tot op heden wel nodig is. Hoe gaat dat dan in zijn werk?
De nieuwe Redsn0w zal alleen de benodigde stukjes downloaden vanaf Apple zijn servers. Dan zal het programma de jailbreak toepassen. Redsn0w zal automatisch zien welk iOS toestel het is en welke iOS-versie gedraaid wordt. Dan zal de tool een tethered of (in het beste geval) een untethered jailbreak toepassen. Dit is afhankelijk welke jailbreak je toestel ondersteund.

@mahockey1 it automatically fetches the important pieces directly from Apple (and caches them so that it never needs to re-fetch them again)

Beta versies van iOS zullen niet ondersteund worden.

De update zal as. maandag al verschijnen. Nadat hij een update van Redsn0w heeft vrijgegeven, zal hij wellicht niet langer van de jailbreakcommunity lid zijn. Het blijkt dat Apple ook MuscleNerd benaderd heeft. Hetzelfde overkwam ook Comex en Peter Hajas. Dat betekent dat er steeds minder jailbreakontwikkelaars over zullen blijven om ons van jailbreaksoftware te voorzien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *