Het is een lange tijd geleden dat we iets gehoord hebben over een untethered jailbreak voor de iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4 en de iPad Mini samen met de oudere toestellen die voorzien zijn van een A4 chip. Nadat er een tethered jailbreak voor de iPhone 4 door Redsn0w is mogelijk gemaakt, hebben we weinig jailbreak-nieuws gehad! Het ziet er zelfs naar uit dat er niet wordt gewerkt aan een jailbreak, behalve in het geheim.
Toen de iPhone 5 werd gelanceerd lieten we al zien dat Chpwn de iPhone 5 al gejailbreaked had. Dit is echter een failbreak, wat in houd dat je een ontwikkelaarsaccount nodig zou hebben om te jailbreaken.
Voordat de iPhone 5 werd vrijgegeven was er al vreemd nieuws vanuit de jailbreak community. P0sixninja, lid en hoofd van het Chronic Dev-Team, wilde opeens niet meer geassocieerd worden met het team. Het zag er naar uit dat hij zijn eigen naam wilde maken in de Jailbreak wereld.
Vanuit het niets tweette P0sisninja over de status van de iPhone 5 jailbreak en meldde dat de jailbreak er grimmig bij lag, maar hij iets werkt aan iets groter en beter dat jailbreak-aanhanger geweldig zullen vinden.
Wat is er dan zo groot waar hij mee bezig is? Dat werd onthuld met tweets van P0sixninja die hieronder te zien zijn:


 
 
Het grote nieuws is de BootROM level kwetsbaarheid voor A5, A5x, A6 en A6x toestellen. De informatie werd gedeeld met een gesprek tussen P0sixninja en L33tDawg, de eigenaar van HITBS.
In het bovenstaande gesprek is dat de ontwikkelaar bezig is met de BootROM level exploit en desciptie sleutel voor de A5, A5x, A6 en A6X. Hij gaf ook aan dat er weinig meer nodig is om het plaatje compleet te maken. Dit kan betekenen dat een untethered jailbreak dichtbij is voor alle toestellen met de bovengenoemde chips en kan misschien wel binnen een aantal maanden beschikbaar komen.
Het blijkt ook dat een Userland jailbreak hierdoor aanzienlijk gemakkelijker zal zijn om te ontwikkelen waardoor we misschien wel weer een jailbreakme.com Jailbreak zullen zien!

Join the Forum discussion on this post

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *