In de afgelopen weken zijn er verschillende kernel exploits voor iOS 12 uitgebracht en hoewel we nog geen volledige iOS 12 jailbreak hebben, wil dat niet zeggen dat er geen vooruitgang wordt geboekt in de productie ervan.

Jailbreak ontwikkelaar en unc0ver medeontwikkelaar Sam Bingner deelde een teaser op dinsdag van wat een functionele Cydia app lijkt te zijn die draait op iOS 12. Er is echter nog meer werk te doen om alles functioneel te krijgen:

 

Hij geeft in de tweet aan dat Cydia werkt en dat Substrate ook over het algemeen functioneert.

Hacker en unc0ver hoofdontwikkelaar Pwn20wnd geeft commentaar op zijn tweet:

 

 

De unc0ver v3.0.0.0 pre-release heeft momenteel gedeeltelijk iOS 12 ondersteuning gekregen voor specifieke apparaten binnen een tijdspanne van minder dan een week dankzij de hulp van Brandon Azad’s voucher_swap exploit. Tijdens het weekend werd er een rootfs remount vrijgegeven en bracht daarmee de jailbreak ontwikkeling op een hoger niveau, maar het werk aan een CoreTrust bypass en het verkrijgen van andere afhankelijkheden voor iOS 12 gaat verder.

Daarnaast heeft Electra-jailbreak ontwikkelaar @CoolStar laten weten dat zijn alternatieve Cydia versie ‘Sileo’ ook voor de unc0ver-jailbreak beschikbaar gemaakt zal worden.

Hoewel we niet zeker weten wanneer een volwaardige iOS 12 jailbreak uitgebracht gaat worden, lijkt het erop dat men dat in de nabije toekomst kan doen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *