Het is deze dagen uitzonderlijk dat ik Cydia open, aangezien ik een untethered jailbreak mis voor iOS 5.0.1 op mijn iPhone en iPad. Daardoor zie ik ook niet of mijn SHSH blobs door Saurik worden opgeslagen. Gelukkig hebben we twitter!


Dankzij een tweet van @Brendon800 lijkt het erop dat de servers van Saurik de SHSH blobs aan het verwerken zijn. Als je je eigen Cydia account opent (indien je een jailbreak hebt) zie je dat 5.0.1 handtekeningen aanwezig zijn.
Dus wat zijn SHSH blobs precies en waarom heb je ze nodig? Een SHSH blob is een uniek bestand dat vergeleken wordt met de servers van Apple om er zeker van te zijn dat het toestel de laatste versie van iOS geïnstalleerd heeft. Het doel van het opslaan van deze handtekeningen is gebruikers in staat te stellen om hun firmware te downgraden zodat je terug kan naar een firmware die gejailbreakt kan worden.
Daarom heeft Saurik (Jay Freeman), de ontwikkelaar van Cydia, deze functie ingebouwd zodat je altijd de SHSH bestanden hebt van jouw gejailbreakte toestel. Met applicaties zoals TinyUmbrella kan je met behulp van deze SHSH blobs vervolgens downgraden naar een vroegere iOS versie.

Als Cydia daadwerkelijk bezig is met het opslaan van SHSH blobs zou dit het perfecte moment zijn om een untethered iOS 5.0.1 vrij te geven. Deze jailbreak die wordt vrijgegeven door het Chronic Dev Team en pod2g zal waarschijnlijk worden opgevolgd door een iOS update van Apple; iOS 5.0.2 of iOS 5.1 om de untethered exploit te dichten.
Het is wederom een kwestie van afwachten. Als we pod2g mogen geloven zal een untethered jailbreak binnen een aantal dagen arriveren.

4 antwoorden
 1. Anno
  Anno zegt:

  Worden ook de bijbehorende AP tickets van iOS 5 opgeslagen op de servers van Cydia? Deze hrb je immers ook nodig om te kunnen downgraden naar iOS 5 ;). En zo ja, hoe kun je dan downgraden met de SHSH files op de de server van Cydia? Voor zover ik weet ondersteund alleen TinyUmbrella dit, maar die ondersteund het AP ticket van iOS 5 nog niet… Alsvast bedankt voor de opheldering 😉

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Ik weet niet of de aptickets worden opgeslagen met Cydia gezien er nog weinig bekend is. Ik weet wel dat de laatste versie van TinyUmbrella dit wel doet (APTicket ApNonce) en tevens iFaith.
   Hetzelfde proces voor downgraden geld als voorheen. Start de server in TinyUmbrella open iTunes en zoek de bijhorende firmware.
   Ik zal nog eens een uitgebreide tutorial schrijven.

   Beantwoorden
 2. Anno
  Anno zegt:

  Oke, dank je wel :). Ik wist niet dat TinyUmbrella nu ook APtickets opslaat. Nog een vraagje, ik heb met iFaith de SHSH gegevens van iOS 5.0 opgeslagen; Weet jij hoe ik deze kan opslaan op de Cydia server? Sinds gisteren is alleen iOS 5.0.1 verschenen in Cydia. Ik hoop dat je ook dit kunt uitleggen in je artikel ;).

  Beantwoorden
 3. Joost
  Joost zegt:

  Cydia slaat automatisch de blobs op die gesigneerd door Apple worden. Dat betekend dat je op iOS 5.0 moet zitten om met ifaith de blobs alsnog op te slaan. Om ze door cydia op te slaan moet je wel met iOS 5 gejailbreaked zijn. Als je op iOS 5.0.1 zit kan je niet de blobs opslaan met ifaith van 5.0.
  Ik zie echter ook het nut niet aangezien er een untethered jailbreak komt voor iOS 5.0.1. 🙂
  Wel kan je proberen om via tinyumbrella je shsh gegevens van de cydia server te downloaden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *