Met de komst van de iPhone 5 zijn er voor de jailbreak ontwikkelaars weer volop kansen om hun hackers skills te laten zien. Het ziet er naar uit dat Grand Paul, ook wel bekend als Chpwn, in het bezit is van een gejailbreakte iPhone 5.

 
We kunnen verder ook (helaas) erg weinig over de jailbreak zeggen. We kunnen wel een aantal afbeeldingen laten zien van de gehackte iPhone 5 waar overduidelijk Cydia op te vinden is.
 

De jailbreak werd getoond op dezelfde dag dat de iPhone 5 uitkwam en komt van een gerespecteerde ontwikkelaar in de jailbreak wereld. Het creëert ook hoop op een jailbreak voor A5X toestellen die draaien op iOS 6.
Het is nog niet bekend of het een tethered of een untethered jailbreak is, want in de foto’s is niet te zien of de iPhone daadwerkelijk wordt opgestart met behulp van een computer of zonder een computer. Ook is niet bekend of er gebruik gemaakt is van nieuwe exploits en of de oude exploits gedicht zijn met iOS 6. Echter met een nieuw toestel en een nieuwe firmware verwacht je nieuwe kwetsbaarheden waardoor een injectie van niet ondersteunde software mogelijk gemaakt kan worden. Het begin is er in ieder geval!
Nu is het wachten op meer nieuws van de ontwikkelaars. Normaal gesproken werkt Cpwn aan Cydia en een jailbreak zonder dat hij een direct lid is van een Dev Team. Naast Chpwn brengen het iPhone Dev Team en het Chronic Dev Team hun jailbreaktools pas uit als ze de jailbreak volledig door getest hebben. Respectievelijk zijn dit Redsn0w, Greenpois0n en Absinthe die de neest stabiele jailbreaktools blijken te zijn.
Als we kijken naar de vorige jailbreaks kan het weken tot een aantal maanden duren voordat we een untethered jailbreak zien verschijnen.

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *