Het zou er naar uit zien dat we in het hart liggen van het zogenaamde Jailbreak Seizoen. Apple heeft een nieuwe iPhone, iPod Touch en iOS 6 gelanceerd. En zoals gebruikelijk heeft dit de jailbreak-wereld weer flink door elkaar geschud.
Wanneer zullen nieuwe toestellen te jailbreaken zijn? Deze vraag zagen we vaak voorbij komen, dus het is tijd voor een update. Hier is de status van de iOS 6 jailbreak.

Kan iOS 6 gejailbreakt worden?

Over het algemeen moeten we helaas mededelen dat het antwoord op dit moment ‘Nee’ is. Nieuwe A5 en A6 toestellen kunnen niet gejailbreakt worden op iOS 6, omdat er geen (nieuwe) bootrom exploits aanwezig zijn. En zelfs voor de oudere toestellen is de uitkomst teleurstellend. De jailbreak is namelijk tethered. Dit betekend dat je de jailbreak status krijg als het toestel wordt opgestart met behulp van een computer. Ook moet je Cydia handmatig installeren. Kortom: verre van ideaal.
Maar voor de avontuurlijke types, de volgende toestellen kunnen gejailbreakt worden op iOS 6 met gebruik van Redsn0w van het iPhone Dev Team:

 • iPhone 3GS
 • iPhone 4
 • iPod touch

Het iPhone Dev Team geeft echter aan dat het eigenlijk voornamelijk geschikt is voor ontwikkelaars. We raden het voor de standaard gebruiker, niet aan.

Wanneer kunnen we een officiele Jailbreak verwachten?

Dit is mogelijk het meest gevraagde wat we voorbij zien komen, echter ook de meest moeilijke vraag te beantwoorden. We weten het niet. Het is bekend dat er mensen mee bezig zijn, maar qua progressie is erg weinig bekend. De jailbreak van iOS 5 jailbreak duurde circa drie maanden na de vrijgave van de firmware. Maar dat zal hem misschien dit jaar niet worden.
De voorspelling voor oudere toestellen ziet er echter rooskleurig uit. Voor hen is iOS 6 al gejailbreakt, danwel tethered. Het is de vraag wanneer er een untethered jailbreak voorbij komt voor oudere toestellen.
Een aantal weken geleden heeft een Nederlandse ‘security’ deskundigen een iPhone 4S gehacked op de Pwn2Own competitie in Amsterdam waar gebruik werd gemaakt van een Safari bug. En ze zeggen dat de kwetsbaarheid niet is gedicht met iOS 6. Er is dus tenminste 1 aanwijsbare kwetsbaarheid in de nieuwe firmware.

Wat moet je nog meer weten?

Niet veel eigenlijk. De status van de iOS 6 jailbreak is redelijk simpel. Er zijn een aantal toestellen die gejailbreakt kunnen worden op de nieuwe firmware, echter raden we het niet echt aan. Daarnaast kunnen alle A5 toestellen en later niet gejailbreakt worden.

7 antwoorden
  • Strainger
   Strainger zegt:

   Ja de iPad 3, ongeacht het aantal gigabytes, is te jailbreaken, mits iOS 5.1.1 er op staat en niet nieuwer. Het neven effect is dat als er iets met je iDevice is, Apple de garantie laat vervallen en tegen veel betaling een reparatie zal aanbieden. Het voordeel: Via een stoute weg apps downloaden en ze gratis gebruiken op je iPad. Zo doen TomTom Europa, Need for Speed Hot Persuit, Photoshop, en nog tal van andere apps die normaal best wel duur zijn het probleemloos.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *