1. Eindelijk is het zover, we mogen weer met onze toestellen spelen nu er een iOS 12 Jailbreak uitgebracht is 😎. Hier een aantal aanbevelingen.

Er zijn in mijn beleving een aantal tweaks die het leven met een Jailbreak leuk en aangenaam maken. Hieronder laat ik een aantal van die zaken zien. De apps zijn allemaal via Cydia (of Sileo) te downloaden, mits je de bijbehorende repo hebt toegevoegd.

Filza (bestandsverkenner) 

Filza is een iOS-app die is ontworpen om je root-toegang tot je apparaat te geven op bestandsniveau. Je hebt een jailbreak nodig om tot op root-niveau te komen. U heeft toegang tot de volledige mappenstructuur en alle systeembestanden. Met de Filza iOS-app kunt u zelfs nieuwe bestanden toevoegen en de bestaande bestanden verwijderen. Dit betekent dat je ook nieuwe apps kunt installeren met de Filza app (bijvoorbeeld .deb bestanden). Doch, moet je heel voorzichtig zijn bij het gebruik van deze app. Het verwijderen van systeembestanden kan schade aan iOS en het apparaat veroorzaken. Gebruik deze app alleen als je duidelijk weet wat je doet.

Repo: http://tigisoftware.com/cydia/
Prijs: Gratis

 

Snowboard (voor thema’s)

SnowBoard is een lichtgewicht opvolger van de legendarische WinterBoard themamotor van Saurik. Het is ontwikkeld door tweak-ontwikkelaar Spark Dev en vormgegeven door Dennis Bednarz.

Sential & Felicity thema’s

Hieronder een voorzetje zodat je een vliegende start kan maken met het toepassen van thema’s in Snowboard.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Repo: https://repo.chariz.io/package/com.spark.snowboard/
Prijs: Gratis

iCleaner Pro (iOS opschonen)

iCleaner Pro; deze tweak is in wezen de reden wat een jailbreak rechtvaardigt. Deze tweak is voor eigenaars van apparaten die meer controle willen over wat er op hun apparaat is opgeslagen. iCleaner is gemaakt om belangrijke onderdelen van het systeem (zoals de Berichten app, Safari, OTA (Over The Air)-software-updates en logbestanden) te verwijderen die niet gebruik worden. De ongebruikte bestanden of documenten die echt niet op het apparaat hoeven te staan kunnen hiermee verwijderd worden, waardoor je in vele gevallen gigabytes aan nutteloze data verwijderd en bespaard.

We hebben al eerder een review geschreven:

https://jailbreaking.nl/icleaner-schoon-je-toestel-op-en-bespaar-opslagruimte/ 

Let op: momenteel is iCleaner nog niet geüpdatet voor iOS 12. Dit zal echter spoedig volgen. Je zal een waarschuwing krijgen in de app zelf.

Repo: https://ib-soft.net/cydia
Prijs: Gratis

 

Sileo

Sileo is een Cydia alternatief en net als Cydia een Package Manager ontwikkeld door de makers van Electra en het Atom Development. Sileo ondersteunt iOS 11 en hoger. Hoewel Sileo niet perse ontwikkeld is voor de Unc0ver-jailbreak, maar eerder voor de Electra-jailbreak, werkt het wel na wat aanpassingen. Er zal binnenkort een versie uitkomen die ook geschikt gemaakt is voor Unc0ver. Vooralsnog kan je met Cydia aan de slag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *