Downgrade iOS 6.1.3 naar iOS 6.1.2 op de iPhone 4 / 3GS

Het is al weer bijna een week geleden dat Apple de iOS 6.1.3 update vrijgaf. Met deze update is de Evasi0n jailbreak die eerder was vrijgegeven gesloten.
Downgrade-Windows
De kwetsbaarheden waren gebaseerd op een tekortkoming in het tijd zone systeem van iOS. Evasi0n maakt voornamelijk van deze bug gebruik. iOS 6.1.3 heeft Apple 4 van de 6 kwetsbaarheden gedicht, waardoor de jailbreak niet meer werkt.

Jailbreaking en Downgrading iOS 6.1.3 firmware

Dit betekend dat de huidige firmware is een grote nee voor degene die willen jailbreaken. De hackers maakten bekend dat je niet moet updaten naar iOS 6.1.3 als een jailbreak je lief is. Als je echter de update hebt uitgevoerd is er misschien nog hoop voor je…

Als je een A4 toestel hebt, zoals de iPhone 4 en de iPhone 3GS kan je downgraden. Met een A5 toestel en nieuwer zoals de iPhone 4S, iPhone 5 kan dit niet. Pech gehad! Deze downgrade werkt dus alleen met een A4 toestel als je je SHSH blobs had opgeslagen. Geen SHSH blobs opgeslagen voor iOS 6.1.2?: Ook pech gehad!
Als je een A4 toestel hebt kan je een downgrade uitvoeren met Redsn0w en je opgeslagen SHSH blobs. Dit is mogelijk door de limera1n exploit.
Toestellen die te downgraden zijn:

 • iPhone 3GS
 • iPhone 4
 • iPod Touch 4G

Stap 1: Download iOS 6.1.2 van onze iOS Firmware Download pagina.

Stap 2: Download Redsn0w 0.9.15 beta 3.
Mac
Windows
Stap 3: Verzamel je SHSH blobs.
Stap 4: Start redsn0w en kies Extras (voor Windows; open met Administrator rechten).
Stap 5: Klik op Even More. Next, klik op Restore.
Stap 6: Kies de IPSW knop en zoek de IPSW iOS 6.1.2 firmware die je hebt gedownload
Stap 7: Redsn0w vraagt je om het toestel aan de sluiten op de computer.
Stap 8: Voor degene die afhankelijk zijn van een unlock via Redsn0w, klik op Redsn0w en kies voor Prevent Baseband update.
Stap 9: Nu wordt je gevraagd om het toestel in DFU modus te zetten, volg de instructies.
Stap 10: Eenmaal in DFU modus, wordt je naar het volgende scherm gestuurd.
Stap 11: Kies de ‘local’ knop en kies SHSH blobs voor iOS 6.1.2
Stap 12: Klik op Next als je de SHSH blobs geselecteerd hebt.
Stap 13: Laat nu Redsn0w je toestel downgraden naar iOS 6.1.2, wat automatisch gebeurd.
Stap 14: Als dit gedaan is zal je toestel herstarten en zit je op een frisse iOS 6.1.2 firmware.
Nu zal je zelf nog met gemak je toestel weer kunnen jailbreaken op iOS 6.1.2 met de Evasi0n jailbreak die hier te downloaden is. 
Laat ons hieronder weten hoe het jou vergaan is!

Join the Forum discussion on this post

7 antwoorden
 1. dennie187
  dennie187 zegt:

  dit heeft voor de iphone4 geen enkele zin …..als je van 6.1.3 downgread naar 6.1.2 dan kom je eerst in een soft dfu (is geen probleem ) maar dan moet je de iphone erna een boot geven met redsnow dat gaat allemaal perfect alleen als je je iphone uit zet of een reboot doet moet je de iphone weeraan redsnow verbinden en er weer een boot op uitvoeren en het vervelende is dan je telkens na een lege accu of een reboot weer in die soft dfu komt !!! dus het is en blijft geen handige oplossing….beter om dan maar 5.1.1 te downgreaden met redsnow dit werkt wel zonder gedoe en je kan zonder poespas gewoon je iphone uitzetten of reboot geven !! hoop wel dat ze wat vinden dat dat soft dfu gedoe met 6.1.2 opgelost word

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Daarom moet je daarna ook gewoon een jailbreak met Evasi0n uitvoeren en niet met redsn0w. Dan heb je een untethered jailbreak ipv van jouw tethered jailbreak ( jij noemt het een soft dfu ).

   Beantwoorden
 2. Remcoco
  Remcoco zegt:

  Ik wil mijn iphone 4 na 2 jaar en een paar maanden eindelijk eens jailbreaken (untethered met Sn0wBreeze). Maar nu lees ik dus dat downgraden naar 6.1.2 (mijne is de 6.1.3) onmogelijk is zonder die SHSH blobs.
  Pas sinds vandaag in jailbreaken verdiept, maar nu blijkt dus dat het voor mij niet meer mogelijk is? Beetje jammer, verheugde me er net op 🙁

  Beantwoorden
 3. esmee
  esmee zegt:

  elke keer als ik ios 6.1.2 download en heb uitgepakt krijg ik geen bestanden die ik kan openen bij IPSW. hoe moet ik het openen zodat ik dat soort lego blokje icoon krijg ?

  Beantwoorden
 4. Joey
  Joey zegt:

  Je kan ook gewoon ipod in dfu mode zetten en dan ios 6.1.2 downloaden en dan dan in itunes op herstellen drukken maar dan moet je ook shift in drukken en dan selecteer je het gedownloade firmware en je hebt de ios die je wil!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *