Een aantal dagen geleden werd bekend gemaakt dat iOS beveiligingsonderzoeker Pod2G om hulp had geroepen aan de meest bekende mensen in de jailbreak-wereld, waaronder MuscleNerd en P0sixninja. Dit om de iOS 5 jailbreak af te ronden voor alle toestellen die gebaseerd zijn op de A5-chip.
Nadat Pod2G zijn onderzoek en voortgang tot een bepaald niveau bracht, voegde hij leden van het Chronic Dev Team en het iPhone Dev Team toe aan zijn alliantie om de iOS 5 jailbreak voor de iPhone 4S en de iPad 2 af te ronden. De jailbreak voor iOS 5 is op dit moment alleen voor oudere toestellen, A4 toestellen. Deze jailbreak heeft de naam Corona gekregen die tevens via Cydia te verkrijgen is als het toestel tethered te jailbreaken was.

Het blijkt dat het team op dit moment een exploit heeft gevonden die leidt tot een untethered jailbreak voor iOS 5 gebaseerd op de A5 chip. Deze exploit stelt echter alleen ontwikkelaars in staan hun toestel te jailbreak en dus niet het publiek. Het team heeft besloten de exploit niet aan ontwikkelaars vrij te geven om de exploit geheim te houden.
Het blijkt dat het ‘Dream team’ van de jailbreak er een nieuw lid bij heeft, de oprichter van Cydia. Jay Freeman, ook wel Saurik, heeft een handje geholpen met de A5 untethered jailbreak voor iOS 5.

 
Een bericht van Pod2G wijst erop dat de legendarische hacker PlanetBeing, die zijn kunsten heeft gebruikt om de sandbox (beveiliging) te omzeilen, onmisbaar is geweest voor de A5 iOS 5 untethered jailbreak.

Vooralsnog is het afwachten op de untethered jailbreak voor A5 toestellen op iOS 5, ofwel de iPhone 4S en de iPad 2.
Join the Forum discussion on this post

Join the Forum discussion on this post

4 antwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Dat is een beetje kort door de bocht. De jailbreak zal zeker gaan verschijnen. Is het niet deze week, dan wel volgende week.
   De leden van het team hebben zich al meerdere malen bewezen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *