Zojuist heeft ontwikkelaar qwertyoruiop (Luca Todesco) zijn jailbreaktool voor iOS 10.1.1 geschikt voor de iPhone 7 vrijgegeven genaamd Extra_recipe+yaluX.


Op moment van schrijven is beta 4 uitgebracht door de jonge ontwikkelaar. Zijn tool genaamd ‘Extra_recipe + yalu’ is een semi-tethered jailbreak geschikt voor iOS 10.1.1 voor enkel de iPhone 7 en de iPhone 7+.
Luca heeft gebruik gemaakt van de extra_recipe code en deze gecombineerd met zijn Yalu jailbreak. Hij heeft daar een .ipa bestand van gemaakt en heeft de tool extra_recipe+yaluX genoemd welke de yalu+mach_portal tool vervangt.
Deze vervanging was nodig, om de jailbreak op iOS 10.1.1 stabieler te maken. De extra_recipe code maakt namelijk gebruik van stabielere exploits vergeleken met de exploits gebruikt in Yalu+mach_portal.

Wat moet je weten over deze jailbreak?

 • De jailbreak is opensource, beschikbaar gesteld door qwertyuiop en is hier te vinden:
 • Hier: https://yalu.qwertyoruiop.com/
 • De Jailbreak is niet untethered, maar semi-untethered, net zoals de vorige Pangu jailbreak voor iOS 9.2 – 9.3.3. Om de 7 dagen zal je de extra_recipe+yaluX app opnieuw via de PC moeten installeren.
 • Cydia & Substrate zijn onderdeel van extra_recipe+yaluX.
 • Alle credits gaan naar qwertyuiop (Luca Tedesco) voor deze iOS 10 jailbreak en de exploit-ontwikkelaars xerub en ianbeer.

Toestellen en iOS versies die ondersteund worden door extra_recipe+yaluX:

iPhone 7 op iOS 10.0.x – 10.1.1
iPhone 7 Plus op iOS 10.0.x – 10.1.1

Voorbereidingen:

 • Download Cydia Impactor (Windows/Mac/Linux)
 • Download de extra_recipe+yaluX jailbreak (IPA)
 • Je computer moet de meest recente versie van iTunes geïnstalleerd hebben.
 • Maak een volledige Back-up van je toestel in iTunes en in iCloud.
 • Maak een wachtwoord aan voor ‘third party’ apps als Twee-Staps-Verificatie op je Apple account is ingeschakeld, zodat je dit wachtwoord gebruikt voor Impactor. Dit kan je doen via je Apple account.

Jailbreak iOS 10.0.x – 10.1.1 met extra_recipe+yaluX:

 1. Sluit je iOS toestel aan met de USB kabel
 2. Open Cydia Impactor
 3. Sleep nu het extra_recipe+yaluX IPA bestand naar Cydia Impactor.
 4. Vul nu je echte e-mailadres en wachtwoord in van je Apple ID. Dit om de IPA te ondertekenen met jouw gegevens. Wacht vervolgens totdat de IPA ondertekend en geïnstalleerd is op het iOS toestel.
 5. Ga nu naar Instellingen -> Algemeen -> Profielen en toestelbeheer en vind daar jouw e-mailadres. Klik daarop en zorg ervoor dat je de extra_recipe+yaluX app vertrouwd.
 6. Zet Vliegtuigmodus aan
 7. Open nu de extra_recipe app op je iOS toestel, klik op Go en laat deze Cydia installeren. Je toestel zal automatisch opnieuw opstarten.
 8. Open de extra_recipe app nogmaals.

Let op: Als je Jailbreak, Failed te zien krijg, moet je het net zo lang proberen totdat het lukt (sluit iedere keer de extra_recipe app op de achtergrond). Op een gegeven moment krijg je Jailbreak succeeded te zien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *