Naast het zeer bekende thema Ayecon zijn er bijzonder weinig mooie thema’s die het kunnen evenaren. Daarom kwam er een ontwikkelaar met het thema genaamd iMIUI. Ze zeggen zelf “dit kan de volgende Ayecon worden”. Natuurlijk een grote uitspraak, maar ze kunnen het best wel eens gerealiseerd hebben.
imiui-1
Maar laten we beginnen bij het begin; wat is iMIUI? Wat ik ervan begreep is dat MIUI een Andriod ROM is gebouwd door de mensen van Xiaomi Tech. En iMIUI is een grote iOS port van die ROM ingepakt in de vorm van een Winterboard thema.
imiui-2
Ik zeg een ‘grote iOS port’ omdat het thema gigantisch is. Het heeft icoontjes voor iedere standaard app en verschillende icoontjes van derden. Het vervangt ook een aantal user interfaces zoals de Lock Screen, de statusbalk, de bel functie enzovoort.
Misschien nog mooier zijn de kleine dingetjes. Blauwe accenten zijn vervangen door oranje accenten. En nog meer kleine aanpassingen die het er echt toe doen.
imiui-3
Dus moet je iMIUI installeren? Jazeker. Zelfs als je het niet veel gaat gebruiken, je moet het wel geprobeerd hebben. Is het de volgende Ayecon? Dat weet ik niet zeker, maar het komt wel erg in de buurt. Daarnaast: HET IS GRATIS te downloaden in Cydia. Je zou geen Nederlander zijn als je hem niet direct ging downloaden.
Om het thema te installeren moet je in Cydia de volgende bron toevoegen:
http://cydia.myrepospace.com/imiui/
Het thema werkt met iOS 6 en ook de iPhone 5, maar werkt nog niet met de iPad.
Wat denk jij van iMIUI?

Join the Forum discussion on this post

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *