De laatste dagen waren erg interessant in de jailbreak wereld. Niet verraste alleen het Evad3rs team ons met een iOS 7 untethered jailbreak, maar er was ook wat drama gaande omtrent een app van een Chinees bedrijf en activiteit van Geohot.
evasi0n
Na een lange pauze kwam de naam Geohot weer voorbij en meldde dat hij bezig was met zijn eigen iOS 7 jailbreak. Hij kreeg geen kans om zijn versie van de jailbreak vrij te geven, want de Evad3rs waren hem voor. Hij heeft het echter wel voor elkaar gekregen om de Evasi0n7 jailbreak te ‘reverse engineeren’. Hij geeft daarbij aan dat hij niets geks heeft gevonden…
Hier is een stukje te vinden van zijn volledige verslag, waar hij naar linkt via zijn Twitter profiel: 
 

“This writeup takes place from the perspective of evasi0n7. F*ck secrets. Note that this writeup doesn’t help Apple, I got this by reversing the public evasi0n binary, which they can, and do do. Also note, I found nothing sketchy in my reversing, your phones most likely aren’t being backdoored by Chinese. If I ever touch jailbreaking again, which is unlikely(until ARM128 comes out, I only touched the game again for the love of ARM64), no more secrets. Full disclosure time, I was working on a public, free of charge, china not involved, old school jailbreak with a few others. evad3rs released first. That jailbreak overlapped this one 80%, partly due to leaks, but mainly due to the exploits and methodology being the obvious choice(great minds, well you know), meaning the exploits won’t be usable next time. No more jailbreaks ever?”

Er zijn een aantal dingen noemenswaardig: allereerst; Geohot zegt dat hij niets geks heeft gevonden. Dit is geruststellend voor degene die de Chinese AppStore TaiG niet vertrouwen.
Ten tweede; Geohot geeft aan dat hij werkte aan een gratis jailbreak, dat conflicteert aan eerdere berichtgeving dat hij zijn werk zou verkopen aan een bedrijf voor een bedrag van maar liefst $ 350.000,-. Hij geeft aan dat dat nooit zou gebeuren, maar enige onderhandeling is hier wel uit op te maken!
Desalniettemin, zijn verslag is erg indrukwekkend, helemaal omdat hij dit “even” heeft geschreven vanuit een vliegtuig die onderweg was van San Francisco naar New York. Als je het hele verslag in het Engels wilt lezen, kan je dat op zijn website terug vinden.

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *