iOS 9.3 is nog niet zo lang geleden vrijgegeven door Apple, maar we wachten sindsdien geduldig, soms ongeduldig, op een iOS 9.3 jailbreak. Er is eigenlijk nog weinig concreets over te zeggen, maar we krijgen een aantal signalen van hacker enMTW omtrent de iOS 9.2 – iOS 9.3 jailbreak.

enMTW

Er zijn momenteel een aantal teams waarvan we weten dat ze een untethered jailbreak kunnen ontwikkelen. De laatste jailbreaks zijn ontwikkeld en uitgebracht door Pangu en TaiG. En met enige regelmaat zien we via Twitter “hackers” voorbij komen waarvan we weten dat ze geen echte jailbreak-ontwikkelaars zijn. Het komt ook wel eens voor dat er accounts voorbij komen waar we onze vraagtekens bij hebben maar welke potentie hebben om echt te zijn. enMTW is er daar 1 van.

enMTW is sinds 2011 actief op Twitter en komt zo nu en dan met technische details van hacking-gerelateerde zaken maar ook zaken waarin hij laat zien (of althans wil laten blijken) dat hij kennis heeft van jailbreak ontwikkeling. enMTW heeft in februari 2016 aangegeven dat hij in het bezit is van een iOS jailbreak en met name iOS 9.3 Beta 4:

GucciBreak

Recentelijk heeft hij op twitter het volgende geplaatst:

enMTW-iOS93-untether
Dit laat zien dat er een untether bestand op Cydia geplaatst wordt, net zoals Pangu en TaiG dat hebben. De hacker blijkt fan te zijn van Gucci Mane, een rapper, die blijkbaar binnenkort uit de gevangenis komt. Het lijkt erop dat enMTW zijn jailbreak in lijn trekt met het nieuws van de rapper, en daarmee dus aangeeft dat er binnenkort een jailbreak kan verschijnen voor iOS 9.2 – iOS 9.3.

enMTW-Saurik-Tweet

Later op zijn Twitter-tijdlijn is te zien dat hij contact zoekt met Saurik (ontwikkelaar van Cydia). Dit kan betekenen dat enMTW echt in het bezit is van een untethered jailbreak en deze wil distribueren via Cydia voor updates etc. Eerder ging het gerucht dat enMTW met een iOS jailbreak zou komen genaamd GucciBreak. Ook het publiek van Reddit is gaan speculeren over deze berichten.

We hopen dat enMTW echt een iOS 9.2 – iOS 9.3 jailbreak in zijn bezit heeft en deze binnenkort wil vrijgeven zodat we er allemaal van kunnen genieten!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.