Op woensdag heeft Apple de eerste beta van iOS 6.1.1 vrijgegeven aan ontwikkelaars. Het kwam een aantal dagen nadat Evasi0n was gelanceerd, dus het was aannemelijk dat het te maken het met het dichten van kwetsbaarheden die gebruikt worden voor de iOS 6 Jailbreak.
evasi0n JB
Pod2G heeft echter bekend gemaakt dat, in ieder geval voor nu, de beta niet knoeit met de kwetsbaarheden en dus de jailbreak. Ook al waren ze gedicht maakt het niet uit, want ze hebben nog genoeg kwetsbaarheden om een jailbreak te maken in de toekomst!
Forbes schrijft:

“The team of hackers that calls themselves the evad3rs say they actually had a full exploit capable of removing all the security restrictions on iOS 6.1 devices working more than a month ago, but chose not to release it until they could replace many of the components of the hack with less valuable exploits, reserving the more powerful techniques for future projects.”

Toen dat eenmaal gezegd was gaf David Wang aan (ook wel bekend als Planetbeing) dat de Evad3rs in staat waren om al hun belangrijkste kwetsbaarheden met een lage hack waarde, behalve voor een bug die gebruikt werd om code uit te voeren in de kernel van het toestel.
Wang zegt dat dat het niet perse een toevoeging is op de jailbreak, maar ze zeker in staat zijn met enig onderzoek een nieuwe jailbreak te ontwikkelen.
Eerder werd aangegeven dat de jailbreak al toegepast is op meer dan 7 miljoen toestellen sinds de vrijgave op maandag. Dat  laat zien dat men een grote behoefte heeft aan een open iOS platform!

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *