In april 2012 lanceerden een handvol ontwikkelaars een alternatief op de Mac App Store. Vergelijkbaar met Cydia voor iOS, geeft de HackStore onderdak aan applicaties van derden die om welke reden dan ook niet door het keuringsproces van de Mac App Store komen.
In eerste instantie viel op dat de HackStore er erg goed uitzag, maar nog steeds wat werk nodig had. Daarnaast bevatte de winkel maar 50 applicaties. Maar na 6 maanden en updates om de HackStore nogmaals te proberen.

Ontwerp

Als we nieuwe applicaties uitproberen kijken we meestal naar 2 dingen: ontwerp en functionaliteit. Het ontwerp is het eerste wat je ziet als je een applicatie opent, dus dat is erg belangrijk. Als je applicatie erg lelijk is gooi je het waarschijnlijk direct weg.

 
In het geval van de HackStore is over het algemeen het ontwerp erg mooi. Het is netjes en zoals je wellicht is opgevallen ziet het er bijna hetzelfde uit als de Mac App Store. Dit maakt het enorm gemakkelijk om te navigeren met links naar New, Featured en Categorized vanaf ieder scherm.
Maar dat betekend niet dat het perfect is, omdat er zeker kansen liggen voor verbetering. Bijvoorbeeld viel het op dat er grammaticale fouten aanwezig waren zoals Editor’s Choise. En de gebruikers interface mag opgepoetst worden als je kijkt naar hoge kwaliteit applicaties. Het zijn kleine details, maar ze vallen wel op.

Functionaliteit

Het ontwerp is het eerst wat je ziet, maar functionaliteit is het aller belangrijkste. Als een applicatie niet werkt heb je er weinig aan en verwijder je hem alsnog.
De HackStore werkt echter goed. Applicaties worden gepresenteerd door middel van icoontjes. Als je er op klikt krijg je meer informatie te zien met een download link. Het downloaden van een applicatie gaat vlekkeloos. De software installeert direct in de Mac Application map.
 

 
Het updaten van applicaties is net zo gemakkelijk. Er is een Updates icoontje bovenin de HackStore en het werkt prima.
Helaas wordt het een probleem als je meer dan circa 20 apps hebt gedownload. Het selecteren van de applicaties is nog een groot probleem. Hoewel er meer applicaties zijn gekomen zijn er waarschijnlijk niet meer dan 100 applicaties aanwezig. Dat is nogal weinig. We hopen dat dit aantal drastisch zal stijgen.

Conclusie

De HackStore is een potentieel alternatief op de Mac App Store en heeft een nette, bekende gebruikers interface en bevat een aantal echt handige applicaties.
Dat gezegd, de HackStore heeft veel meer applicaties nodig om het echt tot een succes te brengen. Het platform heeft nog veel werk te doen, maar voor nu is het nog steeds prima te gebruiken. We zijn benieuwd hoe het eruit ziet over 6 maanden.
Als je het zelf uit wil proberen kan je dat doen door hier te klikken. De applicatie is alleen geschikt voor OSX 10.7+ Mac gebruikers. Als je gebruik maakt van Mountain Lion moet je Allow applications from anywhere aanzetten.
Als je een ontwikkelaar bent en een applicatie wilt uploaden naar de HackStore, kan je dat doen door te klikken in het HackStore menu/
Voordelen:

  • Over het algemeen een mooi ontwerp
  • Een bekende gebruikers interface
  • Het downloaden van apps is eenvoudig
  • Het Updaten van apps is eenvoudig
  • Het biedt een handvol handige applicaties aan
  • Delen via Twitter en Facebook

Nadelen:

  • Het systeem mag wel opgepoetst worden
  • Extreem weinig applicaties om te downloaden (+-100)

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *