Met de komst van de Apple AppStore was er voor piracy een nieuwe wereld aangebroken; het kraken van IPA bestanden. IPA is de extensie van de iOS applicaties. Een bekende website in de piracy wereld was hackulo.us, het forum van de hackers/piraten. AppTrackr.org was het platform dat de gekraakte applicaties distribueerden.
installous
Echter op hun website hebben ze bekend gemaakt dat ze het ondanks de rust op het forum hun praktijken niet gaan voortzetten. Dit is goed nieuws voor Apple, ontwikkelaars en groeperingen die zich inzetten tegen het schenden van copyrightrechten.
Op hun website hebben ze het volgende bericht gepubliceerd:
Schermafbeelding 2012-12-30 om 19.09.19
 
 
De website werd voornamelijk gefinancierd door de community zelf. Er waren servers en bandbreedte nodig om de websites levend te houden. Veel gebruikers vonden het naast het installeren van gekraakte apps geen probleem, omdat ze vaak apps wilden proberen voordat ze een aankoop deden. Uiteraard gebruikten de meeste mensen om gratis applicaties te kunnen installeren. Ik vermoed zelf dat de website niet meer voldoende financiën binnen kreeg om de website draaiend te houden. Dit kan komen, omdat de piracy bewerkstelligd kon worden door de jailbreak. Zonder een jailbreak was het simpelweg niet mogelijk om Installous te installeren in combinatie met AppSync. Installous was de app, de Appstore voor de gekraakte applicaties, waar AppSync benodigd was om de gekraakte applicaties te installeren.
Het was bekend dat bijna alle app ontwikkelaars en jailbreak ontwikkelaars fel tegen dergelijke websites waren, omdat het schade aanbracht aan de jailbreak community en zijn naam en natuurlijk misten de ontwikkelaars inkomsten. Jailbreak werd namelijk vaak gelinkt aan illegale praktijken, terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn.
Dus voor de toekomstige aankopen, gewoon naar de AppStore!


 
Join the Forum discussion on this post

13 antwoorden
 1. Patrick
  Patrick zegt:

  Appcake is een goed alternatief.
  Installious is de amerikaanse versie met alleen maar apps van de appstore.
  Appcake is de chinese versie met bijna alle apps van de appstore maar ook apps van Cydia en nog wat extra functies.
  Werkt best rap en gebruik hem regelmatig heb hem naast Installious staan.
  Wel jammer dat installious er mee ophoud 🙁
  REPO : http://repo.beyouriphone.com/ (zonder http:)
  Zoek naar appcake.

  Beantwoorden
 2. Tom
  Tom zegt:

  Vind het toch wel weer erg, dat de meeste mensen hun iPhone alleen maar jailbreaken om gratis apps te hebben.
  Dit is helemaal niet de bedoeling van het jailbreaken.
  Jullie willen allemaal een hele dure telefoon, maar ho een app van 0.89€ moet je dan maar via installous doen…
  Ik vind het persoonlijk helemaal niet erg.

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   het is niet alleen de gratis apps.
   maar ook de kleine extraatjes de bewegende de apps (tweaks) zoek maar op youtube zijn leuke dingen bij dus gaat echt niet alleen om de gratis dingen.

   Beantwoorden
 3. Ger
  Ger zegt:

  Als je voor iedere app die je wilt uitproberen moet betalen, kost dat klauwen met geld. Daarom zijn er vaak uitgeklede gratis versie beschikbaar in de appstore maar daar zit ook vaak reclame aan vast, dat is irritant, dus beter via instalous de app uitproberen, als die bevalt koop je de app alsnog.
  Het is mijn telfoon dus ik bepaal wat ik er mee doe en niet een fabrikant of een overheid.

  Beantwoorden
 4. hadko
  hadko zegt:

  er zijn nie alleen apps van 90 cent maar er bestaan ook apps van 80/90 euro zoals navigon en tom tom daar ga ik echt niet 80/90 euro voor geven dan koop ik liever een losse tomtom kosten vanf 100euro

  Beantwoorden
 5. Julya
  Julya zegt:

  Ik vind het juist erg fijn dat jailbreaken bestaat, omdat ik een ipod touch 4g heb en whatsapp is daarop niet compatible. Dankzij een tweak uit Cydia heb ik toch whatsapp op mijn ipod gekregen. Daarnaast gebruik ik wat Cydia-apps om online film te kijken rechtstreeks op mijn ipod. Het gaat dus zeker niet alleen om de gratis apps.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *