De Amerikaanse bloggers hebben wederom een prachtige video gecreeerd waarin wordt uitgeled hoe een iPhone 4S of iPad 2 gedowngrade kan worden door gebruik te maken van de laatste Redsn0w 0.9.11b1 op Windows.


De iPad 2, de iPhone 4S en de Nieuwe iPad (3) zijn allen A5 toestellen en kunnen gedowngrade worden met deze methode.
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=0PNkANwSLkw’]
Let op: Deze methode werkt alleen voor A5 toestellen, en je hebt je SHSH blobs nodig die je lokaal hebt opgeslagen of via Cydia om te kunnen downgraden.
Belangrijk: Als je afhankelijk bent van een software sim-unlock moet je uitkijken! Deze methode zal je baseband updaten en je kan wellicht je unlock permanent kwijtraken.
Stap 1: Download Redsn0w 09.11b1 hier.
Stap 2: Als je iOS 5.0.1 nog niet hebt kan je die hier downloaden.
Stap 3: Start Redsn0w als administrator en klik op Extras, Even more, Restore. Onder de IPSW sectie click op de IPSW knop en selecteer jouw (iOS 5.0.1) firmware. Als je deze geverieerd hebt, selecteer jouw iOS 5.1.1 versie.
Stap 4: Nadat de firmware is geverifieerd, klik op de Remote knop on de Blobs sectie. Dit zal je SHSH blobs direct van Cydia halen als je in het verleden je SHSH blobs hebt opgeslagen via een Jailbreak. Als je dat niet hebt gedaan, selecteer je SHSH blobs lokaal en verwijs naar je computer als je ze had opgeslagen met TinyUmbrella.
Stap 5: Nu is het een kwestie van afwachten! Hij zal starten met het installeren van een gehackte iOS 5.1.1 firmware dat gevolgd wordt door een dowgraded iOS 5.0.1 firmware. Dit duurt ongeveer een kwartier, dus heb geduld!
Eenmaal de stappen gevold? Volg dan de instructies op je iPhone/iPad en je zou terug moeten zijn op iOS 5.0.1. Je kan nu de Corona-A5 untethered jailbreak toepassen met Absinthe die je hier kan downloaden.
[poll id=”6″]
 

Join the Forum discussion on this post

12 antwoorden
 1. rene
  rene zegt:

  yep het is gelukt .het gekke is wel geen batt drain :-).het ging niet vanzelf maar na een paar keer herstellen is het gelukt top.

  Beantwoorden
 2. Rob
  Rob zegt:

  Kan het zo zijn als een 4s fabrieks af geleverd is met 5.0.1
  dat je de blobs met tinyumbrella niet ziet, of niet kan bewaren ?, ik heb namelijk een 4s waarin je in cydia wel de 5.0.1 ziet, maar in TU zie je het niet, dus kan je deze ook niet bewaren of downgraden als je per ongeluk naar 5.1 gaat ??

  Beantwoorden
 3. dennie187
  dennie187 zegt:

  perfect gelukt ipad2 wifi 21-5-2012
  als echt al deze stappen gevolgd worden gaat dit lukken
  in iedergeval op een ipad 2 wifi
  zonder shsh blobs kunt u dit vergeten !!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *