Als je zo snugger was om per ongeluk te upgraden naar iOS 4.3 en je wilt weer terug naar iOS 4.2.1 omdat die op het moment te jailbreaken is, is er gelukkig een weg om weer terug te keren naar iOS 4.2.1.


Enige waarschuwing is hier wel van toepassing! De errors die voor kunnen komen zijn lastig op te lossen. Zorg dat je goed voorbereid bent door je SHSH bestanden op te slaan met tinyumbrella!
iOS 4.3 is nog niet fatsoenlijk te jailbreaken en daarom is het voor jou misschien handig om te downgraden naar iOS 4.2.1.
Stap 1:Het eerste wat je moet doen is het firmware bestand downloaden die voor jou van toepassing is:

 • Klik hier om de firmware te downloaden voor iOS 4.2.1
 • Klik hier om de firmware te downloaden voor iOS 4.1
 • Klik hier om de firmware te downloaden voor iOS 4.0.2
 • Klik hier om de firmware te downloaden voor iOS 4.0.1

Stap 2: Nu moet je je toestel in DFU mode zetten. Verwar DFU mode niet met ‘recovery mode’, want deze verschillen van elkaar.
Volg de volgende instructies om het toestel in DFU mode te krijgen:

 1. Verbind je iToestel aan met de computer.
 2. Zet je iToestel uit.
 3. Open iTunes op je pc.
 4. Nu moet je ongeveer 10 seconden de powerknop en de home knop van je iToestel vasthouden.
 5. Laat nu de powerknop los, maar houdt homeknop ongeveer 20 seconden ingedrukt totdat je computer een nieuw apparaat ontdekt.
 6. Nu hoort het scherm van je iToestel zwart te worden. Als hij niet zwart is betekend dit dat je in Recovery mode bent, dit willen we niet. Herhaal dan de bovenstaande stappen totdat het wel lukt.
 7. Als dit gelukt is ga je naar de volgende stap van deze handleiding.

Stap 3: Nu gaan we iTunes configureren, zodat deze denkt dat je de Apple server gebruik, terwijl je eigenlijk gebruik gaat maken van de server van Cydia. Volg de volgende instructies:
Voor Windows gebruikers:

 • Ga naar ‘C:WindowsSystem32driversetc’ en open hosts met kladblok. Voeg de volgende regel toe in het bestandje: 74.208.105.171 gs.apple.com

Voor Mac OSX gebruikers:

 • Ga naar de ‘/etc/’ folder via ‘Go, en selecteer dan Ga naar Folder’ vanuit Finder. Open nu de ‘TextEdit’ app en voeg de volgende regel toe: 74.208.105.171 gs.apple.com

Sla het bestandje nu op en ga naar de volgende stap.
Stap 4: Nu moet je iTunes opstarten en je iToestel links selecteren. Als je een Mac hebt moet je optie-herstel tegelijk indrukken, als je Windows hebt moet je shift-herstel indrukken. Nu kan je de shift of optie knop loslaten. Ga naar de volgende stap.
Stap 5: Nu vraagt iTunes waar je het IPSW hebt staan, ofwel het firmware bestand. Ga naar de folder waar je hem in stap 1 hebt neergezet en selecteer het bestand. Klik dan op ‘Open’, en dan zal iTunes je iToestel gaan herstellen. Dit kan een tijdje duren. Wacht het proces gewoon af en je iToestel zal vanzelf opnieuw opstarten.
Het kan zijn dat iTunes wellicht de 1013 error (1013 foutmelding) geeft. Negeer deze error, want de firmware zal gewoon goed geïnstalleerd zijn. Je moet echter wel actie ondernemen, want anders blijf je in herstelmode staan met het iTunes connect logo op je scherm. Volg dan de volgende instructies:

 • download TinyUmbrella. Ga naar deze site om hem te downloaden.
 • Start TinyUmbrella op en selecteer ‘Exit Recovery’ en je toestel zal opstarten zoals gewoonlijk. Je moet dan ook de regel ’74.208.105.171 gs.apple.com’ weer weghalen om toekomstige updates weer te herkennen in iTunes. Als je nog niet van de 1013 error afkomt, moet je gewoon proberen te jailbreaken met GreenPois0n nadat je hem weer in DFU mode heb gezet. Dan komt het sowieso goed.

Goed, nu het downgraden van iOS 4.3 naar iOS 4.2.1 gelukt is kan je gaan jailbreaken als je dit nog niet gedaan had in stap 5. iOS 4.2.1 kan je met deze handleiding jailbreaken.

71 antwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Ik heb het niet zelf getest, want ik bezit op het moment alleen een iPhone 4 die ik nodig heb, want ik heb eergisteren mijn iPad 1 verkocht.
   Ik heb het puur geschreven voor mensen die perongeluk hebben geupdate en dus weinig te verliezen hebben. Als je nog niet hebt geupdate naar iOS 4.3, laat dat lekker zo totdat een jailbreak voor iOS 4.3 of iOS 4.3.1 verschijnt.

   Beantwoorden
 1. Erik
  Erik zegt:

  ik krijg de melding Herstel van de ipad bij apple controleren. Dit heb ik neem ik aan afgevangen door de hosts file aan te passen, toch krijg ik de gehele tijd een melding dat hij op het moment geen verbinding kan maken.

  Beantwoorden
 2. Bas
  Bas zegt:

  Ik heb de bestanden gedownload zowel iOS 4.1 als 4.2.1 en als ik in iTunes, shift in druk en herstellen, krijg ik inderdaad het kies menu. Hier ga ik naar de map waar ik de bestanden heb staat (ook uitgepakt met winrar) alleen herkent iTunes de bestanden niet (moet .ispw zijn ofzo)?! Ik zit hier in vast, graag hulp!

  Beantwoorden
 3. Jolan
  Jolan zegt:

  ik heb bovenstaande stappen gedaan en host aangepast maar als itunes het bestand uitpakt en wil gaan controleren dan geeft die een foutmelding : onbekende fout voorgedaan (3194)
  ik heb genoeg plek op mijn HDD dus dat kan het niet zijn en heb de kabel op een andere usb poort gedaan maar ook zonder suc6. help ajb??

  Beantwoorden
 4. Wietse
  Wietse zegt:

  Ik heb het probleem met die error 1015 enz ook gehad, maar mij was het uiteindelijk niet gelukt met tiny umbrella. Heb toen een nieuwe gejailbreakte ipsw gemaakt met pwnagetool, toen ik die op mijn iPhone zette deed hij het weer!

  Beantwoorden
 5. Mo`
  Mo` zegt:

  Ik kan 74.208.105.171 gs.apple.com niet veranderen. er staat dat ik niet het recht heb om het te opslaan ofzo. maar ik bn de enige gebruiken en administrator van deze pc ik heb windows 7 home premium

  Beantwoorden
 6. rob
  rob zegt:

  Als ik de regel heb aangepast in kladblok en wil opslaan krijg ik de volgende tekst “kan het bestand c:\windows\System32\drivers\etc\host niet maken. controleer of het juiste pad en de juiste bestandsnaam zijn ingevoerd”
  itunes is afgesloten zoals hierboven beschreven staat.
  ben aangemeld als adm.
  wat doe ik verkeerd.

  Beantwoorden
 7. rob
  rob zegt:

  Joost, ik heb de fix recovery gedaan en met en zonder de regel in host geprobeerd, maar blijf de zelfde foutmelding krijgen 3194.
  wat doe ik fout???

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Wanneer krijg je deze error? Probeer dit anders even:
   Download TinyUmbrella en schop hem uit recovery mode. Als dat niet werkt probeer het onderstaand nog eens, er moet een manier zijn. Blijven proberen…
   Deze Computer/C:/Windows/System32/drivers/etc/hosts
   Open hosts met kladblok. Voeg het volgende toe aan het eind van de regel en sla deze op:
   74.208.10.249 gs.apple.com
   zet je iPhone in DFU mode en downgraden/upgraden/herstel.

   Beantwoorden
 8. TheLance
  TheLance zegt:

  Thanks voor deze tutorial!!!
  Heeft mij uitstekend geholpen bij een perfect downgrade van mijn iPhone 4 van 4.3 naar 4.2.1
  And we’re back in business… HELL YEAHHH

  Beantwoorden
 9. Rob
  Rob zegt:

  Ik heb ondertussen alles geprobeerd. 3194 blijft komen. Heb 4.3 opnieuw geinstaleerd via iTunes. Ook dat helpt niet. Ben radeloos. Heb met en zonder regel in host. Fix en umbrella geprobeerd. Weet het nu niet meer.

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Probeer je iPhone eens op een andere computer met iTunes aan te sluiten. Ik begrijp niet hoe je niet van die error af kan komen. Ik zou bijna denken dat het aan je pc ligt. Een andere pc met iTunes zou wellicht de uitkomst zijn. Als het op een andere pc/mac gelukt is, kan je op de oude pc gewoon je instellingen weer terug zetten op je iPhone.

   Beantwoorden
 10. Jim
  Jim zegt:

  Hej joost,
  Ik heb een vraagje.
  Ik heb een iphone 3gs met de firmware ios 4.3
  De iphone geeft aan: Place valid Simcard, omdat de telefoon
  uit het buitenland komt.
  Kan ik met deze handleiding de telefoon alsnog downgraden?
  En vervolgens jailbreaken met redsnow?
  Alvast bedankt
  Groet jim

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Je had niet moeten update naar iOS 4.3, want dan is je baseband ook geupdate (tenzij je met Snowbreeze had geupdate).
   Je kan je baseband niet downgraden, waardoor je ook ultrasn0w niet kan installeren. Je kan iOS 4.3 wel downgraden naar iOS 4.2.1, maar niet de baseband downgraden.

   Beantwoorden
 11. rob
  rob zegt:

  error komt na herstel van ipod bij apple controleren.
  heb het op 3 verschillende pc geprobeerd.
  met en zonder regel in host.
  herstel naar 4.1 en 4.2.1 maakt geen verschil.
  kom inderdaad niet van de error af.
  voor mijn gevoel nu alles wel geprobeerd.

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Poging 10 😉 We komen er wel uit.
   Sluit iTunes.
   74.208.105.171 gs.apple.com
   Voeg die regel onderaan in het hosts bestand toe. (dus niet de cydia regel)
   Sluit je iPhone aan.
   Start iTunes.
   Zet je toestel in DFU mode (dus zorg dat je dat zwarte scherm krijgt).
   Herstel dan weer met iOS 4.2.1.

   Beantwoorden
 12. rob
  rob zegt:

  Joost helaas werkt nog steeds niet ik hou de zelfde error
  eerst geprobeerd met regel 74.208.105.171 gs.apple.com
  en daarna nog een keer met regel 74.208.10.249 gs.apple.com
  gaan nu voor poging 11.

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Poging 11: Had je je SHSH gegevens opgeslagen?
   Zo ja open tinyumbrella en start tss server. Herstel vervolgens weer met iTunes shift restore naar het gedownloade iOS 4.2.1 bestand.
   Als dit niet werkt kom ik zonder oplossingen te zitten. Behalve dat je dan nog kan proberen om up te daten naar iOS 4.3. Als je toestel dan weer normaal aan gaat met
   Tinyumbrella SHSH gegevens opslaan en tss server starten en herstellen naar iOS 4.2.1.
   Probeer ook echte andere pc’s waar het hosts bestandje niet is aangepast als het bovenstaande niet werkt.

   Beantwoorden
 13. jim
  jim zegt:

  Het is me gelukt om uit die error te komen die rob ook heeft!! En de iphone loopt nu ook nog eens op 4.1
  Rob, je hebt je shshs niet gesaved dat kan geen kwaad.
  Eerst herstel je de iphone zodat hij weer op 4.3 komt te staan. Gewoon alles terug zetten naar fabrieksinstellingen.
  Je jailbreaked je iphone 4.3 met snowbreeze (hoe dat moet, google is je vriend.)
  Vervolgens heb je cydia in je tel.
  Wat je doet is. Je gaat naar tinyumbrella. En daar kun je, je shshs opslaan.
  Je volgt vervolgens de instructie boven, hoe te downgraden.
  Je krijgt dan wel een error 1103 ofz..
  maar die is op te lossen met tinyumbrella.
  Succes!

  Beantwoorden
 14. stef
  stef zegt:

  hoi Joost,
  allereerst bedankt voor je duidelijke handleiding..
  jij geeft als enige, mijns inziens, aan dat 1013 genegeerd mag worden..
  nou ik ben van 4.3 naar 4.2.1. maar krijg hem niet recovery mode 🙁 zowel met tiny unbrella als fix recovery niet..
  een andere tip ?
  ps. tinyumbrella geeft firmware 4.2.1. aan en de gsm kan alleen noodoproepen toestaan…

  Beantwoorden
 15. Joost
  Joost zegt:

  Dan moet je hem proberen te activeren. Ik vind het verwarrend dat men niet langs dit probleem komt. Bij mij ging het namelijk prima. Het zou met Tinyumbrella moeten werken lijkt mij.

  Beantwoorden
 16. Clifferd
  Clifferd zegt:

  @ rob, ben je al iets verder gekomen? Blijf namelijk ook steken bij ibooty. Iemand suggesties? Heb n iphone 4 met 4.3 zonder shsh blobs.

  Beantwoorden
 17. rob
  rob zegt:

  loop nog steeds vast op error 3194, ook in snowbreeze.heb jim gevolgd, eerst opnieuw 4.3 daarna snowbreeze gestart, bij controleren bij apple krijg ik de error.
  om gek van te worden.

  Beantwoorden
 18. rob
  rob zegt:

  pfffffffffff jailbreak met snowbreeze is gelukt. ibooty werkt door de ipod eerst in de dfu mode te zetten en daarna pas ibooty op te starten.
  daarna terug naar 4.1 lukte niet kreeg weer de bekende 3194 error.
  laat het voorlopig maar hierbij.
  probleem van vanmiddag was dat hij al op 4.3.1. stond en dan werkt snowbreeze niet.kreeg hem vrij eenvoudig terug naar 4.3
  clifferd hoop dat het jou nu ook lukt.

  Beantwoorden
 19. Jochem
  Jochem zegt:

  @Stef Hoe heb je m uiteindelijk uit de recovery gekregen? Loop nu al 3 uur te stoeien met alles en krijg ook de 1013 fout. Heb wel de shsh opgeslagen en hosts netjes aangepast. Probeer van 4.3.1 naar 4.2.1 te komen.. Anders wordt het wachten op de nieuwe exploit..

  Beantwoorden
 20. benjamin
  benjamin zegt:

  hallo,
  ik jailbreak de eerste keer. maar als ik bij windowssystem32driversetc ben krijg ik hier uit de keuze:
  hosts
  imhosts.sam
  networks
  protocol
  services

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Quit iTunes
   Locate your hosts file, in Mac OS X this is /etc/hosts and in Windows this is c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
   Open the hosts file with Administrator privileges
   Add the following lines to the very bottom of the hosts file:
   74.208.105.171 gs.apple.com
   Connect your iPhone to the computer
   Launch iTunes
   Put the iPhone/iPad/iPod into DFU mode by turning the phone off and then holding down the sleep and power button for 10 seconds, then release the power button but hold onto the home button until iTunes tells you that the device is now in recover mode
   Use the iTunes Restore feature as usual with the iOS device
   Once your iOS update is finished, remove the “74.208.105.171 gs.apple.com” line from your hosts file again so that iTunes can properly update as usual.

   Beantwoorden
 21. Jimmy
  Jimmy zegt:

  hallo allemaal,
  ik heb een mac, maar ik kan niet vinden waar ik die regel 74.208.105.171 gs.apple.com moet plakken…
  beetje hulp a.u.b.
  alvast bedankt

  Beantwoorden
 22. jensvde
  jensvde zegt:

  Werkt niet bij mij,… HELP!!!
  Ik kan m’n iPod niet meer herstellen en ik wil die (stomme) jailbreak van me ongedaanmaken!!
  wat moet ik doen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *