Zoals eerder te lezen viel heeft iH8sn0w een nieuwe applicatie vrijgegeven genaamd iFaith die SHSH bestanden op je computer zet van de iOS versie, die op jouw toestel staan. Hij creëert daarbij een pre-signed firmware bestand.


Als je een toestel wilt downgraden moet je SHSH gegevens hebben voor het desbetreffende iOS en dit uitvoeren met programma’s zoals TinyUmbrella. Maar deze SHSH gegevens kunnen alleen opgeslagen worden als Apple iOS versie nog signeert. Als vervolgens Apple een nieuwe iOS vrijgeeft stopt het bedrijf met het signeren van de vorige iOS versie. Als je je SHSH gegevens dan nog niet opgeslagen had kan je vaarwel tegen de downgrade zeggen, en wellicht vaarwel tegen een jailbreak. iFaith lost dit probleem dus op.
Als je toestel ‘kwetsbaar’ is voor de Limera1n jailbreak (alle toestellen, behalve de iPad 2, iPhone 3G en de iPod Touch 2G – de laatste twee zijn voor altijd te jailbreaken) kan je iFaith gebruiken om SHSH gegevens van dit toestel te ´dumpen´ naar je computer.
Als voorbeeld: als je toestel een versie voor iOS 4.3.3 draait (laatste versie tot op heden), kan je iFaith gebruiken om SHSH gegevens te downloaden, zelfs als Apple gestopt is met het signeren van deze.
Hoe doe je dit?:
1. Download iFaith pak het zip bestand uit en open de applicatie
2. Klik op ok
3. Klik de ‘Dump SHSH’ knop

4. Klik op ‘proceed’
5. Klik op ‘Let’s Go’ om het dumping proces te starten
6. iFaith zal vragen of je gegevens van een Apple TV2 wilt dumpen. Kies ja of nee…
7.Zet je toestel uit en volg de instructies om in DFU mode te komen (druk op Power+thuisknop voor 10 seconden en laat dan de powerknop los, maar hou de thuisknop in).

8.Eenmaal in DFU modus zal iFaith starten met het dumping proces. Dit gaat automatisch en kan enkele minuten duren.

9. Als het proces compleet is, zal iFaith je vragen waar je lokaal de SHSH gegevens wilt opslaan.

10. En klaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *