Sinds kort is het mogelijk om met Seasonpass de tweede generatie van de AppleTV te jailbreaken. Van dit team is weinig bekend op het gebied van Apple jailbreaksoftware, behalve dat het Firecore heet. Seas0npass heeft een erg mooie gebruikersinterface en is vrij makkelijk toe te passen. We hebben, om het nog gemakkelijker te maken, een handleiding geschreven die ook in het Engels te vinden is op de website van Firecore.


Let op: de huidige jailbreak voor iOS 4.2.1 is tethered. Een tethered jailbreak houd in dat je een computer nodig hebt om de Apple TV 2G op te starten in gejailbreakte status.
Seas0nPass makes this as easy as possible, but please do not proceed unless you are comfortable with this process.


Checklist voordat je begint:

  1. Download en installeer de laatste versie van iTunes;
  2. Download Seas0nPass;
  3. Een micro USB cable is nodig om de jailbreak te voltooien.

Gebruik Seas0nPass om de Apple TV 2g te jailbreaken

Stap 1: Pak ‘Seas0nPass.zip’ uit met winrar of winzip en dubbelklik op Seas0nPass.
SP-launch.jpg
Stap 2: Als je ApplTV nog niet is gejailbreakt, selecteer dan ‘Create IPSW’ (creëer een firmwarebestand). (Als je hem al wel gejailbreakt hebt kies je onderaan ‘tethered boot’).

SP-main.jpg

Stap 3: De laatste software voor de AppleTV zal gedownload worden en worden gebruikt om een gepersonaliseerde, gejailbreakte, firmware bestand aan te maken.
SP-create.jpg
Stap 4: Als er om gevraagd wordt, verbind de AppleTV met een micro-USB kabel (laat de power losgekoppeld), en houd zowel de MENU knop als de PLAY/PAUSE knop in voor 7 seconden.
SP-restore.jpg
Stap 5: iTunes zal automatisch worden geopend en het herstel proces zal beginnen (restore).
SP-itunes.jpg
Step 6: iTunes zal zeggen dat het herstellen klaar is (restore), je AppleTV is nu gejailbreakt. Nu moet je hem nog opstarten (tethered), dus ga naar ‘tethered boot’.
iTunes will confirm the restore when complete – your AppleTV is now jailbroken. Please proceed to the ‘tethered boot’ section below.
Gebruik Seas0nPass voor een ‘tethered boot’
Sommige AppleTV softwareversies vereisen een tethered boot. Dit betekend dat de AppleTV even met een computer verbonden moet worden om hem op te starten.
Let op: de AppleTV moet eventjes NIET verbonden zijn met een computer nadat je de AppleTV hebt herstelt (dat heb je zojuist gedaan) om de tethered opstart goed te laten werken.
Stap 1: Start Seas0nPass op en selecteer de ‘boot tethered’ optie.
SP-main.jpg
Stap 2:Als erom gevraagd wordt, sluit de AppleTV aan de computer via de USB. Wacht op het snelle knipperlichtje en dan sluit je de stroom pas aan. Als dan beide zijn verbonden hou je de MENU knop en de PLAY/PAUZE knop tegelijk in voor 7 seconden.

SP-tetherprompt.jpg
Stap 3: Seas0n Pass zal automatisch de opstart verzorgen. Eenmaal compleet: verwijden de USB kabel en sluit de HDMI kabel aan.
SP-tethercomplete.jpg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *