Waarschijnlijk weet u al dat de laatste versie van de Electra jailbreak uit is, en dat deze versie de mogelijkheid biedt om Apple’s toestel met firmware t/m versie iOS 11.3.1 te jailbreaken. Hier een artikel hoe dat precies te doen.

Voordat u verder gaat, is het goed om te weten dat dit een semi-untethered oplossing is, wat betekent dat de Electra app moet worden geopend telkens als het opnieuw wordt opgestart of wordt uitgeschakeld.
Laten we dus eens kijken hoe je de Electra jailbreak kunt gebruiken om je iOS 11.3.1 iPhone en iPad te jailbreaken. Dat gezegd hebbende, is er altijd die handige en must-have checklist van vereisten die moeten worden aangekruist, zodat uw jailbreak ervaring zo soepel mogelijk kan verlopen.

Benodigdheden

U moet een 64-bits iPhone of iPad gebruiken die een compatibele versie van iOS ondersteunt en geïnstalleerd heeft. Electra ondersteunt iOS 11.2 tot iOS 11.3.1 op alle iPhone, iPad en iPod touch apparaten, inclusief de iPhone X.
Er twee versies van Electra beschikbaar. Het verschil tussen de twee is de exploit die wordt gebruikt, met de multipath tcp exploit en de variant die gebruik maakt van de vfs exploit (welke stabieler hoort te zijn en waar het originele IPA bestand geen Apple Dev account voor benodigd is). Afgezien van dit verschil is al het andere aan de twee versies van de Electra jailbreaks hetzelfde. We raden aan om voor de meeste gebruikers te gaan met een niet-dev-versie (de VFS versie).

Keuze origineel IPA bestand of een bestaande dienst gebruiken

De gebruiker van de jailbreak heeft een keuze: gebruik maken van Cydia Impactor of een dienst gebruiken die de IPA bestanden tot zijn beschikking stelt met een bedrijfscertificaat. Wij leggen de laatste uit, omdat dit het jailbreakproces aanzienlijk vergemakkelijkt.

Het Jailbreakproces

Let op: Zorg er altijd voor dat u een recente back-up heeft gemaakt van uw toestel via iCloud en/of iTunes.
Stap 1: open Safari op je toestel en ga naar de volgende website: https://ignition.fun/
Stap 2: zoek naar ‘Electra1131 VFS, klik daarop en installeer deze.
Stap 3: Ga op je toestel naar: Instellingen -> Algemeen -> Beheer profielen en apparaten en geeft toestemming aan het certificaat wat is verschenen on de BEDRIJFSAPPS sectie.
Let op: Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan met de Electra jailbreak app, raden we u sterk aan om WiFi uit te zetten en het toestel op Vliegtuigmodus te zetten. Dit verhoogt de slagingskans, aldus de ontwikkelaar van de jailbreak.
Stap 4: Electra lanceert zoals elke app en biedt u de hoofdinterface. U moet een knop met de titel Jailbreak in het midden van het scherm zien. Raak deze knop aan om het proces te starten en zorg er ook voor dat de ‘Tweaks’ schakelaar is ingesteld op Aan.
Stap 5: Na een korte tijd zult u merken dat het apparaat automatisch wordt herstart/’respring-ed’. Dat is normaal. Zodra het terugkomt op het Vergrendel scherm, ontgrendel het apparaat, start Electra opnieuw en druk opnieuw op “Jailbreak” om het jailbreakproces voort te zetten.
Stap 6: Laat Electra haar werk doen. Zodra het proces is voltooid, moet u worden gewaarschuwd dat u het apparaat met succes in de jailbreakmodus hebt gegooid en moet u ook het Cydia pictogram op het beginscherm hebben.
Open Cydia en beginnen te genieten van de jailbreak!
Ter informatie:

  • Het is een Semi-untethered jailbreak, dat betekent dat als je toestel opnieuw is opgestart, je de Electra app weer moet openen en op ‘Jailbreak’ moet drukken (let op de vliegtuigmodus….).
  • Het bovenstaande proces werkt niet altijd, want de jailbreak leunt op een exploit die niet erg stabiel is tijdens het jailbreakproces zelf. Dit kan geen kwaad, maar leidt eerder tot irritatie, want je moet vaak het toestel opnieuw opstarten en Electra wederom proberen te laten starten zodat je in de jailbreakmodus terecht komt.
2 antwoorden
  1. Max
    Max zegt:

    Vraagje : mijn gejailbreakte 11.3.1. iPhone5s is gecrashed waardoor ik via iTunes deze heb moeten repareren echter nu staat er versie 11.4.1 op ..kan ik hem nu nog downgraden naar 11.3.1. Ik heb wel de shsh blobs nog van 11.3.1?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *