Eerder deelden we al mede dat de Chimera jailbreak voor iOS 12 is vrijgegeven alsmede met ondersteuning voor A12(X) toestellen. De jailbreak genaamd Chimera zorgt ervoor dat je op een semi-tethered manier iOS 12 kan jailbreaken. We laten je hier zien hoe een iOS toestel gejailbreakt kan worden met Chimera.

Handleiding Chimera voor iOS 12

Voordat u verder gaat, is het goed om te weten dat dit een semi-untethered oplossing is, wat betekent dat de Chimera app moet worden geopend telkens als je toestel opnieuw wordt opgestart.
Laten we dus eens kijken hoe je de jailbreak kunt gebruiken om je iOS 12 op de iPhone en iPad te jailbreaken. Dat gezegd te hebben, is er altijd die handige en must-have checklist van vereisten die moeten worden gehandhaafd, zodat uw jailbreak-ervaring zo soepel mogelijk kan verlopen.

Benodigdheden

U moet een 64-bits iPhone of iPad gebruiken die een geschikte versie van iOS 12 ondersteunt en geïnstalleerd heeft. De jailbreak is voor de volgende toestellen geschikt:

 • Toestellen die geïnstalleerd zijn met iOS 12.0 tot en met 12.1.2
 • Verwijder het OTA bestand onder zodat je tijdens het jailbreak-proces geen errors krijgt:
  • Open de Instellingen app en ga naar Algemeen-> Beheer Opslag -> Zoek het te verwijderen iOS bestand, bijvoorbeeld iOS 12.1. Tik hierop en kies Verwijder update. (Bedankt TRMG76).

De gebruiker van de jailbreak heeft een keuze: gebruik maken van Cydia Impactor of een dienst gebruiken die de IPA bestanden tot zijn beschikking stelt met een bedrijfscertificaat. Wij leggen allereerst de signing service uit, omdat dit het jailbreakproces aanzienlijk vergemakkelijkt.

Let op: Zorg er altijd voor dat u een recente back-up heeft gemaakt van uw toestel via iCloud en/of iTunes.

1a. Gebruik van een Signing Service (dit is optie 1)

Stap 1: open Safari op je toestel en ga naar de volgende website: https://ignition.fun/
Stap 2: zoek naar ‘Chimera’, klik daarop en installeer deze.
Stap 3: Ga op je toestel naar: Instellingen -> Algemeen -> Beheer profielen en apparaten en geeft toestemming aan het certificaat wat is verschenen on de BEDRIJFSAPPS sectie.

Stap 4: Chimera lanceert zoals elke app en biedt u de hoofdinterface. U moet een knop met de titel Jailbreak in het midden van het scherm zien. Raak deze knop aan om het proces te starten.

 

Stap 5: Na een korte tijd zult u merken dat het apparaat automatisch wordt herstart/’respring-ed’. Dat is normaal. Zodra het terugkomt op het Vergrendel scherm, ontgrendel het apparaat, start Chimera opnieuw en druk opnieuw op ‘Jailbreak’ om het jailbreakproces voort te zetten.
Stap 6: Laat Chimera zijn werk doen. Zodra het proces is voltooid, moet u worden gewaarschuwd dat u het apparaat met succes in de jailbreakmodus hebt opgestart en moet u ook het Cydia pictogram op het beginscherm hebben. Open Sileo en geniet van de jailbreak!

Ter informatie:

 • Het is een Semi-untethered jailbreak, dat betekent dat als je toestel opnieuw is opgestart, je de Chimera app weer moet openen en op ‘Jailbreak’ moet drukken.
 • Mocht bovenstaande niet werken, blijf het opnieuw proberen. Het kan aan de jailbreak liggen dat je toestel bijvoorbeeld niet opstart. Tip: start je toestel opnieuw op, open de jailbreak-app en probeer het opnieuw.

1b. Gebruik Cydia Impactor (dit is optie 2)

Benodigdheden en voorbereidingen

 • Een iOS toestel (iPhone/iPad)
 • iOS 12 – 12.1.2 moet geïnstalleerd zijn op het toestel
 • Een Windows PC, Mac of Linux PC
 • Cydia Impactor
 • Chimera jailbreak
 • Je computer moet de meest recente versie van iTunes geïnstalleerd hebben.
 • Maak een volledige Back-up van je toestel in iTunes en in iCloud.
 • Maak een wachtwoord aan voor ‘third party’ apps als Twee-Staps-Verificatie op je Apple account is ingeschakeld, zodat je dit wachtwoord gebruikt voor Cydia Impactor. Dit kan je doen via je Apple account.

 

Stap 1: Sluit je iOS toestel aan met de USB kabel
Stap 2: Open Cydia Impactor
Stap 3: Sleep nu het ipa (Chimera) bestand naar Cydia Impactor.
Stap 4: Vul nu je echte e-mailadres en wachtwoord in van je Apple ID of het eerder aangemaakt wachtwoord. Dit om de IPA te ondertekenen met jouw gegevens. Wacht vervolgens totdat de IPA ondertekend en geïnstalleerd is op het iOS toestel.
Stap 5: Ga nu naar Instellingen -> Algemeen -> Profielen en toestelbeheer en vind daar jouw e-mailadres. Klik daarop en zorg ervoor dat je de Chimera jailbreak-app vertrouwt

Stap 6: Open nu de Chimera app op je iOS toestel en laat deze Sileo installeren. Je toestel zal automatisch opnieuw opstarten.
Stap 7: Volg vervolgens alle benodigde stappen. Sileo is nu te vinden op je springboard!

Ter informatie:

 • Het is een Semi-untethered jailbreak, dat betekent dat als je toestel opnieuw is opgestart, je de Chimera jailbreak-app weer moet openen en op ‘Jailbreak’ moet drukken.
 • Mocht bovenstaande niet werken, blijf het opnieuw proberen. Het kan aan de jailbreak liggen dat je toestel bijvoorbeeld niet opstart. Tip: start je toestel opnieuw op, open de jailbreak-app en probeer het opnieuw.

 

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *