Deze handleiding laat zien hoe je een toestel jailbreaked met de nieuwe jailbreaktool Greenpois0n ontwikkeld door het Chronic Dev Team. De jailbreaktool werkt op de iPhone 3GS, iPod Touch 3G en 4G, op de iPad en op de iPhone 4 op firmware 4.0 – 4.1. De tool is op het moment alleen voor Windows beschikbaar, maar een Mac versie zal  snel volgen.
RC3 van de jailbreaktool is inmiddels vrijgegeven. Voel je vrij om feedback te geven aan het Chronic Dev Team.


Download hier de Greenpois0n software. Verbind je toestel aan de computer en zet het toestel uit! Dubbelklik op het Greenpois0n icoontje om hem te starten en druk op  “Prepare to Jailbreak (DFU)” en volg de instructies om je toestel in DFU mode te zetten. Let op: de ‘Sleep’ knop is de bovenste knop en de home knop is onderaan het toestel te vinden.
Jailbreak iPhone 4
Jailbreak iPhone 4
Wanneer hij klaar is je in DFU mode te zetten kan je de Home knop los laten en op “Jailbreak” drukken onderaan het Greenpois0n programma.
Jailbreak iPhone 4
Het toestel zal een aantal keer een wit scherm laten zien (knipperen) en zal uiteindelijk in herstelmode worden gezet, laat dit even zo! Het gehele proces duurt een aantal minuten waar Greenpois0n zal zeggen “Jailbreaking…”
Jailbreak iPhone 4
Wanneer hij klaar je zegt hij “Jailbreak Complete!” links onderin het scherm en dan kan je op Quit drukken. Dat is het, je hebt je toestel gejailbreaked! Wacht totdat het toestel aangaat en geniet van je gejailbreakte toestel.
Jailbreak iPhone 4
Let op!!!: als je afhankelijk bent van een sim-unlock moet even wachten op meer nieuws over een unlock die werkt met Greenpois0n. Je kan ook updaten met TinyUmbrella zonder dat de modemfirmware wordt geüpdate.

7 antwoorden
 1. Rfje
  Rfje zegt:

  Mijn ipshone is t-mobile gesimlocked, maar dat maakt dat iets uit voor deze jailbreak ?
  Ik post dit omdat het laatste stukje tekst van dit artikel, het geen staat achter, let op!!!, mij niet duidelijk is.

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   De laatste baseband (modemfirmware) is nog niet te unlocken, vandaar dat je op moet letten of je een unlock nodig hebt of niet. Als je gewoon gebruik wilt maken van je officiële Tmobile simkaart is er niets aan de hand en kan je updaten en jailbreaken. Als je wel afhankelijk bent moet je wachten op PwnageTool 4.1.

   Beantwoorden
 2. Rowin
  Rowin zegt:

  Ja rfje dat kan zeker alleen dan heb je iets tragere Navigator plainator. Maar je kan dan wel gewoon die spelletjes op je harde schijf zetten hoor. Dus het werkt wel.

  Beantwoorden
 3. rsmrn
  rsmrn zegt:

  hee, mijn engels is zeer slecht, en ik kom er niet echt uit bij stap 1, dat je de teksten van je computer in het engels moet volgen. maar dat lukt dus niet, weet iemand een goede handleiding??

  Beantwoorden
 4. Joost
  Joost zegt:

  Een betere handleiding kan eigenlijk niet.
  Eerst toestel uitzetten. Dan bovenste knopje einhouden voor 5 seconden. Dan de homeknop tegelijk ingedrukt houden met de aan/uit knop voor 10 seconden en dan voor 20 seconden de homeknop en dus aan/uitknop loslaten.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *