Het kan je wellicht ontgaan zijn, maar er is een iOS update beschikbaar gekomen voor alle iOS 7 toestellen, iOS 7.0.6. Deze update bevat een verbetering voor SSL/TSL connecties. Dit zegt je misschien niet veel, maar dit is een belangrijke update.

Waarom zou ik updaten? Mijn toestel werkt prima

Als je op een onbeveiligd WiFi netwerk zit kan een hacker (waar niet veel voor nodig is) met je meekijken. Als je in de trein zit, als je op het station zit, als je bij de Starbucks/McDonalds zit kan je al op een onbeveiligd netwerk zitten. Ik raad mensen zeer sterk aan deze update te installeren, evenals de bekende hacker Pod2G:
23-2-2014 7-56-38
 
Als je gaat updaten naar iOS 7.0.6, moet je de jailbreak opnieuw toepassen, en daarmee als je tweaks/thema’s opnieuw installeren. Pech gehad, maar het is niet anders. Het lijkt me alsnog beter dan dat iemand je bankgegevens/e-mails onderschept.
evasi0n-handleiding

Hoe kan je updaten?

Evasi0n, de jailbreaktool, is niet dol op ‘vuile’ iOS installaties. Ofwel, we raden aan met een frisse installatie te beginnen.
Wat heb je nodig?

 • Een uur de tijd (inclusief het maken van back-ups).
 • iOS 7.0.6 firmware voor jouw toestel. Die kan je hier downloaden.
 • Evasi0n: de jailbreaktool voor iOS 7.0.6. Zie verderop de linkjes.
 • Wellicht een aantal pogingen en geduld.

Stap 1: Sluit je toestel aan via het kabeltje aan je PC/Mac. Maak een back-up in iTunes (Reservekopie) en sla deze op op de PC, niet iCloud. Op de PC kan je er altijd bij, via iCloud niet.
maak-reservekopie-itunes
 
Stap 2: Back-up gemaakt? Sluit je toestel via het kabeltje aan op de PC/Mac. Open iTunes.
Stap 3: Zet je toestel in DFU mode (herstel mode). Zoek op YouTube hoe dat moet of zie hieronder (klik om de afbeelding groter te krijgen):
enter-dfu
 
Stap 4: Als hij in DFU modus staat en je ziet in iTunes de melding dat het toestel in herstel modus is aangetroffen gaan we herstellen. Herstellen doen we met Shift+Restore (PC) of Alt/Option+Restore (Mac) en zoek naar het door jou gedownloade firmware bestand. Hopelijk krijg je nu geen errors.
iTunes errors
Als je nu wel errors krijgt kan het even duren voordat je daar langs komt. Google hoe je langs die errors komt. Vaak komt het erop neer dat je een adres aan een host bestand moet toevoegen (met # teken) of je download en start TinyUmbrella en laat de TSS server draaien. Daarna start je weer iTunes op en probeer je bovenstaande stap nogmaals. Blijf gewoon proberen!
Hopelijk is het een keer gelukt en heb je nu een schone installatie van iOS 7.0.6. Als iTunes of je toestel vraagt om een back-up terug te zetten, doe dit dan niet. Dit doen was pas nadat we gejailbreakt hebben.
Stap 5: Download Evasi0n via www.evasi0n.com of direct via onderstaande linkjes (momenteel v1.0.2):
 

Server OS Version Link
box.com Mac OS X 1.0.6 SHA1: f77a75a092dbbeb483e3138392253413355e2e17
box.com Windows 1.0.6 SHA1: 5bda570b03aebad86286dd446bb4a1edf015b051
Mega.co.nz Mac OS X 1.0.6 SHA1: f77a75a092dbbeb483e3138392253413355e2e17
Mega.co.nz Windows 1.0.6 SHA1: 5bda570b03aebad86286dd446bb4a1edf015b051

We raden aan om Evasi0n toe te passen vanaf een redelijk vlotte PC. Evasi0n vraagt best wel wat van de PC resources, en anders kan de jailbreak vastlopen. Dit willen we niet, want anders blijf je opnieuw beginnen.
Stap 6: Na het downloaden, pak het bestand uit en klik op het icoontje van Evasi0n.
evasi0n-logo
Stap 7: Als je toestel is voorzien van een code, haal deze er eerst even af (simkaart code is niet erg).
Stap 8: Heb je je toestel aan? Sluit dan het toestel aan op de PC of Mac. Dit geldt voor toestellen die draaien op iOS 7.x.
Stap 9: Je krijgt een bericht te zien dat het je toestel heeft ontdekt, in mijn geval de iPad 2 op iOS 7.0.6. Druk op de Jailbreak knop.
evasi0n 1 - 0
Stap 10: Allerlei automatische stappen worden ondernomen, inclusief het voorbereiden van de jailbreakdata, het injecteren van de data, het herstarten van je toestel, het uploaden van Cydia en het uploaden van de lijst van Cydiapakketten. Dit duurt circa 5 minuten, dus blijf geduldig afwachten.
evasi0n 1 - 2
 
Stap 11: Als alle stappen in stap 7 zijn voltooid zie je een bericht dat je naar een icoontje op zoek moet op het toestel. Druk op dit Jailbreak icoontje.
IMG_0016
 
Stap 12: Je zult meer berichten zien zoals het injecteren van Jailbreak data en dat het bron bestandssysteem hervat wordt. Wees nog even geduldig, het toestel kan 1 of 2 keer opnieuw opstarten.
Stap 13: Je zult nu op het toestel een witte achtergrond zien met een Evasi0n logo. Er komen allerlei mooie berichten voorbij en hij zal herstarten.
Na deze stappen zul je naar het begin scherm gaan, dat betekend dat het jailbreaken klaar is!
Nu kan je Cydia openen en weer genieten van alle onbeperkte Jailbreaking mogelijkheden.
Stap 14: Het terugzetten van jouw gemaakte reservekopie en daarmee je instellingen.
reservekopie terugzetten
 
Als dit allemaal gedaan is, draait jouw toestel op een met Evasi0n gejailbreakte iOS 7.0.6.
Als je tegen problemen aanloopt laat het ons gewoon weten in de comments of op het forum. We zijn ook bereikbaar via Twitter en Facebook.
 
Join the Forum discussion on this post

10 antwoorden
 1. Tobias
  Tobias zegt:

  Misschien de moeite van het vermelden waard: als je geen zin/tijd hebt om al je cydia apps/tweaks opnieuw te moeten installeren; download eerst openbackup in cydia, back-up maken en na de re-jailbreak opnieuw openbackup downloaden en terugzetten! Mocht je meerdere repositories gebruiken dan de standaard meegeleverde; even toevoegen voordat je je openbackup back-up terugzet

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Misschien had je stap 1 moeten lezen, want dit staat er:
   Stap 1: Sluit je toestel aan via het kabeltje aan je PC/Mac. Maak een back-up in iTunes (Reservekopie) en sla deze op op de PC, niet iCloud. Op de PC kan je er altijd bij, via iCloud niet.

   Beantwoorden
 2. Spiritos
  Spiritos zegt:

  Dit is echt een beginnersvraag:
  De jailbreak werkt perfect op mijn iPad4. Heb eerst een backup gemaakt, toen een reset en vervolgens deze geweldige handleiding gevolgd.
  Zit nu met 1 probleempje: Dit was de eerste keer dat ik een jailbreak uitvoerde. Nadat ik deze handleiding heb gevolgd wilde ik de backup van 5 minuten daarvoor terugzetten.
  Dat gaat ook goed (instellingen wifi e.d. zijn terug) alleen is de cydia app dan weg plus krijg ik de melding dat mijn apps niet kunnen worden teruggzet omdat ik mijn PC (Windows) moet machtigen. Dit lukt vervolgens niet meer.
  Heeft dit te maken dat ik mijn iPad voor de eerste keer jailbreak? En moet ik dus NIET mijn backup proberen terug te zetten maar de apps gewoon opnieuwd downloaden?
  Alvast dank voor een reactie!

  Beantwoorden
 3. Spiritos
  Spiritos zegt:

  Ah.. de 2e keer proberen komen de apps wél terug.
  Ik ben alleen het Cydia-icoontje kwijt (nog wel te benaderen via safari “cydia://”) en voor zover ik in eerdere bronnen lees is dit een probleem wat wel vaker voorkomt bij het jailbreaken ?!?
  Een andere bron had het erover om het jailbreakproces nog een keer te doorlopen maar dan na stap 11 het proces te verbreken. Als het goed is zou je dan het icoontje terughebben (wel eerst het evasion-icoon verwijderen).
  Kan iemand daar iets over zeggen?

  Beantwoorden
 4. Spiritos
  Spiritos zegt:

  Of ik kan het nattrlijk zelf proberen.. hehe 😉
  Inderdaad lukt het om het jailbreakproces nog een keer te doorlopen en dan af te breken bij stap 11.
  Dank voor de jailbreak!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *