Het is vanaf vandaag mogelijk om iOS 8.1.2 te jailbreaken vanaf een Mac computer. Tot de dag van gisteren was het niet mogelijk om met een Mac iOS 8.1.2 te jailbreaken. Een nieuwe tool genaamd PP jailbreak for Mac is in het openbaar verschenen die het mogelijk maakt voor Mac gebruikers hun toestel te jailbreaken zoals Windows gebruikers dat al langer konden.
PP Jailbreak Mac

 
Let op: we hebben de privacy/veiligheid van deze tool nog niet kunnen valideren door bekende jailbreak ontwikkelaars, dus gebruik het op eigen risico! We denken echter dat het veilig is, omdat 25pp.com al een erg lange tijd bestaat.

Wie/wat is PP?

PP, ook wel www.25pp.com kennen we van de Pangu jailbreak voor iOS 7. De applicatie is afkomstig van Chinese ontwikkelaars.
Met de vroegere Pangu jailbreak werd er een applicatie genaamd PP geïnstalleerd dat een Chinese appstore is die blijkbaar gekraakte applicaties host. Hieronder het icoontje van deze Chinese “AppStore”. We weten nog niet of PP verwant is aan 25PP (we denken van niet, want zij zouden nog met een eigen Mac versie komen).
25pp-store

Toestellen die ondersteund worden:

 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6
 • iPhone 5s / 5c
 • iPhone 5
 • iPhone 4s
 • iPad Air 2, Air 1
 • iPad mini 3, 2, 1
 • iPad 4, 3, 2
 • iPod touch 5

Ondersteunde firmware versies:

 • iOS 8.0 to iOS 8.1.2

Ondersteunde desktop OS:

 • Mac OS X 10.7 of hoger.

Jailbreak Handleiding voor Mac gebruikers met PP:

 1. Sluit je toestel aan op je PC en zorg dat je dit toestel vertrouwd. Daar vraagt iTunes om en je krijgt ook een melding op je toestel.
 2. Maak een reserve kopie in iTunes van jouw toestel en maak een reserve kopie via iCloud (dan staan ze veilig op 2 plekken met al je instellingen, nummers, foto’s etc.).
 3. Je moet je toestel via iTunes hebben hersteld naar iOS 8.1.2. De Over The Air updates van iOS worden door PP niet ondersteund, want dat zorgt voor problemen. Dus: update/herstel via iTunes! Je hebt de laatste versie van iTunes nodig en iTunes moet op de achtergrond draaien tijdens het Jailbreak proces.
 4. Herstel je iPhone in iTunes naar iOS 8.1.2 and schakel Find My iPhone uit, schakel je pincode uit en zet je toestel in Vliegtuigmodus.
 5. Zorg ervoor dat je toestel is verbonden met met je Mac middels de USB kabel.
 6. Download de PP jailbreak for Mac tool en plaats deze op je bureaublad. 1-19-2015 11-22-48
 7. Dubbelklik op de ppjailbreak.dmg op je bureaublad om de tool te laden.
 8. Sleep de PP越狱.app naar de Applications folder.
 9. Dubbelklik op PP越狱.app in de Applications folder om deze te openen en check of de tool jouw toestel herkend.
 10. De-selecteer het PP boxje die je links onderin ziet.1 PP-Jailbreak-for-OS-X
 11. Klik op de Jailbreak knop in het midden.
 12. Klik op de knop rechts onderin om naar de volgende pagina te gaan.
 13. Wacht totdat het Jailbreak proces gereed is. Je ziet vervolgens een groen vinkje als de tool klaar is met jailbreaken. Wacht totdat je toestel herstart en dan hoor je Cydia te zien op het toestel. Schakel Vliegtuigmodus weer uit en open Cydia om weer van je jailbreak mogelijkheden gebruik te maken.

pp Cydia

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *