Met deze handleiding hopen we je het jailbreak proces gemakkelijker te maken. Met deze handleiding laten we je de stappen zien die doorlopen moeten worden om iOS 8.3 succesvol te jailbreaken met TaiG.
iOS 8.3 TaiG Jailbreak

iOS 8.3 is te jailbreaken met de TaiG Untethered Jailbreak. Vorige iOS versies zijn stabiel te jailbreaken met Pangu. Dus als je iOS 8.3 wil jailbreaken kan je momenteel gebruik maken van TaiG.
2015-06-23_17-22-05

Wie/wat is TaiG?

TaiG (uit te spreken als Taiji) was een relatief onbekend team in de jailbreak wereld (nu niet meer), en heeft de nodige ervaring op zak. TaiG is een Chinees team dat zijn deel heeft bijgedragen aan de iOS 7 jailbreak samen met de Evad3rs. Nu zijn ze dus verantwoordelijk voor de iOS 8.1.1, iOS 8.1.2 en iOS 8.3 untethered jailbreak. Hun Engelse website is www.TaiG.com/en en het zijn Chinese ontwikkelaars.

De volgende toestellen worden ondersteund

Staat jouw toestel hier tussen en draait deze op iOS 8.3? Dan kan je deze jailbreaken met TaiG.

 • iPhone 4S
 • iPhone 5
 • iPhone 5S
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPad 2
 • Alle iPad Air toestellen
 • Alle iPad Mini toestellen
 • iPod Touch 5

TaiG is momenteel beschikbaar voor Windows gebruikers, in het Engels.
Hoe jailbreak je iOS 8.3 met TaiG?
taig en
1. Sluit je toestel aan op je PC en zorg dat je dit toestel vertrouwd. Daar vraagt iTunes om en je krijgt ook een melding op je toestel.
2. Je hebt een oudere versie van iTunes nodig om de jailbreak uit te kunnen voeren. Dus de-installeer je huidige iTunes. Download hier de oudere iTunes (12.0.1) versie en installeer deze.
Met de TaiG update kan je gewoon de meest recente versie van iTunes gebruiken.
3. Download en installeer iTunesDriver64.
Als het goed is heb je iTunesDriver64 door de TaiG update niet meer nodig.
4. Maak een reserve kopie in iTunes van jouw toestel en maak een reserve kopie via iCloud (dan staan ze veilig op 2 plekken met al je instellingen, nummers, foto’s etc.).
5. Je moet je toestel via iTunes hebben hersteld naar iOS 8.3. De Over The Air updates van iOS worden door TaiG niet ondersteund, want dat zorgt voor problemen. Dus: update/herstel via iTunes!
6. Erg belangrijke stappen:

 • Schakel Vliegtuig modus in. Doe dit!
 • Schakel je wachtwoord (pincode) uit. Doe dit!
 • Schakel Vind Mijn iPhone uit via instellingen->iCloud. Doe dit!

Als je dit allemaal niet doet zal de jailbreak falen en kan je weer bij stap 1 beginnen.
7. Download TaiG hier, pak deze uit en klik op het icoontje.
TaiG exe
(Op Windows als Administrator (rechtermuisklik op TaiGJBreak_xxxx)) en volg de aanwijzingen. Vink het groene vinkje weg. Kik op de groene knop. Wees geduldig en wacht tot de laadbalk helemaal aan het einde is en je toestel netjes opnieuw wordt opgestart. Zie hieronder het proces van de jailbreak. Neem het eens rustig door, dan weet je wat er aan zit te komen. Ik raad je echt aan het onderstaande groene vinkje weg te halen bij 3K Assistant. Cydia is voldoende om te hebben! Het is niet onveilig, maar je hebt 3K Assistant gewoon niet nodig, omdat 3K interessant is voor Chinezen.
2015-06-23_18-01-472015-06-23_17-49-30
 
2015-06-23_18-12-08 2015-06-23_18-12-25 2015-06-23_18-12-35
Loopt hij vast bij de 20%?
Optie A: Probeer het dan nog een aantal keer.
Optie B: Als je toestel opnieuw is opgestart, laat het TaiG scherm open, maar start het .exe bestand nogmaals.
Optie C: Werkt dit nog niet? Doe dan een volledige herstel in iTunes en zet na de jailbreak je back-up terug. Als het goed is heb je voordat je aan dit proces begon een back-up gemaakt.

8. Als je toestel opnieuw is opgestart zal je Cydia zien verschijnen op een van je pagina’s. Start Cydia eens op en laad deze zijn werk doen. Vanaf nu ben je weer in het bezit van een Untethered Jailbreak op iOS 8!
taig how to3
Problemen na de jailbreak?
Probeer een schone herstel, jailbreak dan nogmaals en zet je gemaakte reserve kopie terug na het uitvoeren van de Jailbreak.
AppSync

Als je denkt AppSync nodig te hebben, raden we aan om AppSync Unified te installeren. Deze is te vinden in de repo cydia.angelxwind.net. AppSync Unified is een open source implementatie van AppSync voor iOS 5 t/m 8.

Join the Forum discussion on this post

25 antwoorden
 1. wouter
  wouter zegt:

  Krijg foutmelding -1102.(En PRECIES die wordt niet uitgelegd op die solution site) Ik doe alles precies volgens het stappenplan. Heb een IPhone 5.
  Iemand enig idee?

  Beantwoorden
 2. M
  M zegt:

  ben nu ongeveer al 3 uur bezig om me 5s te jailbreaken, vroeger was het nog leuk maar begin er nu toch echt vanaf te zien aangezien het gewoon niet werkt…..
  heb alles gedaan zoals in de handleiding staat, maar blijft continu hangen op 20 50 en 60 %
  heb hem ook al herstelt mijn enige optie is hem nog een keer te herstellen in itunes12.0.1 en als dat niet werkt dan maar geen jailbreak dan wacht ik wel tot er een mac versie komt zonder dat gekl**t via windows.

  Beantwoorden
 3. M
  M zegt:

  ik heb het eerst geprobeerd via VMware en windows 10 en een andere website geeft parallels desktop aan en Windows 8.1 Enterprise waarmee ik het nog maar een keer ga proberen…

  Beantwoorden
 4. M
  M zegt:

  de aanhouder wint zeggen we dan maar, na de 1e keer de telefoon opnieuw opgestart te hebben, bleef die hangen op 20% na de 2e keer kreeg ik de foutcode 1102 na de 3e keer bleef die hangen op 60% en na 4x herstarten uit zich zelf ging die eindelijk door naar de 100%
  lange dag, maar toch uiteindelijk gelukt 🙂

  Beantwoorden
   • M
    M zegt:

    gelukkig wel, maar vroeger was het aansluiten en met 5 min was je klaar dit is wel drama zo.
    of het komt omdat ik hem nooit via windows gejailbreakt heb.

    Beantwoorden
    • Joost
     Joost zegt:

     De meest recente versie van taig is wel weer stabiel. Een jailbreak ontwikkelen is verschrikkelijk moeilijk, laat staan direct een bug vrije. Windows of Mac moet weinig uitmaken. Al met al vind ik het een nette jailbreak.

     Beantwoorden
 5. Joey
  Joey zegt:

  Zodra mijn jailbreak is voltooid(op 8.3) en ik cydia wil opstarten loopt hij na het laden van cydia(het eerste scherm om het voor te bereiden ofzo ) vast en als ik mijn telefoon dan opnieuw opstart is mijn hele app scherm leeg dus ook standaard apps als telefoon en contacten… enig idee wat ik kan doen? ik heb mijn iphone al restored via itunes.

  Beantwoorden
 6. M
  M zegt:

  ja ben er ook wel tevreden mee nu, en werkt goed heb nog geen problemen ondervonden op 1 klein dingetje na.
  alles wat ik voorheen had werkt behalve springtomize werkt niet.
  bij mij was cydia goed aan het laden, alleen dat ik activator wilde installeren ging er iets fout en wilde ook andere tweaks niet installeren.
  cydia compleet afgesloten en opnieuw opgestart en het probleem was verholpen.

  Beantwoorden
 7. Mh
  Mh zegt:

  Ik heb de nieuwste versie van TaiG, gerestored in itunes, zoek mijn iphone uit, vliegtuig modus aan en nog blijf ik vastlopen bij 20%. Heb al geprobeert te downgraden en met de laatste versie van itunes maar werkt nog steeds niet. Iemand een fix?

  Beantwoorden
 8. Engin
  Engin zegt:

  Ik kom telkens niet verder dan 60% en krijg telkens foutcode 1105. Er zou een antivirus programma aan staan maar dat heb ik niet eens. Iemand meer informatie hierover?

  Beantwoorden
  • JustMe
   JustMe zegt:

   Ik had dezelfde foutmelding (1105 60%). Het tijdelijk (bij mij wel aanwezige) uitschakelen van mijn Eset virusscanner did the job.
   Succes!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *