Er is een nieuwe jailbreak op de markt gekomen van een compleet nieuw Jailbreak team. Iets dat we allemaal niet aan zagen komen (helemaal niet tijdens de wedstrijd Nederland – Chili). PanguTeam komt met de iOS 7.1.1 jailbreak, genaamd Pangu, waar we stiekem op hoopten.
Pangu jailbreak
 

Wie/wat is Pangu?

Pangu is een team bestaande uit @ Dm557 @ windknown @ ogc557 @ Daniel_K4 @ once demigod. Het team is te vinden op Twitter en op hun eigen website http://pangu.io/ .
Het zijn Chinese ontwikkelaars. Hun Engelse taal is niet optimaal, maar ik probeer het beste ervan te maken. De Chinezen hebben les gehad bij de bekende security onderzoek i0n1c, in het dagelijkse leven genaamd Stefan Esser. Het is een beetje ironisch dat de Chinezen de jailbreak ontwikkeld hebben, omdat Stefan zijn jailbreaks toont op zijn Twitter account en YouTube, maar nooit daadwerkelijk vrijgeeft. De jailbreak is geschikt voor:
ios 7.1.1 jailbreak
Het is goed om te zien dat de Chinezen een jailbreaktool hebben vrijgegeven. Dit geeft immers wat concurrentie aan bijvoorbeeld de Evad3rs en zijn we niet alleen van hen afhankelijk. Ook Musclenerd, leider van het Evad3rs team, geeft ze een complimentje.
pangu musclenerd

Hoe jailbreak je met Pangu?

1. Maak een reserve kopie in iTunes van jouw toestel en maak een reserve kopie via iCloud (dan staan ze veilig op 2 plekken met al je instellingen, nummers, foto’s etc.)
1a. Update vervolgens naar iOS 7.1.1 via iTunes
1b. Update vervolgens naar iOS 7.1.1 via je toestel
 
2. Download Pangu en open deze. Vink het onderstaande vinkje weg. Daarna klik op de zwarte knop met daarin de vraagtekens. (Als je het vinkje aan laat staan installeer je blijkbaar 25pp, een illegale AppStore).
1 pangu
2. Daarna wordt je gevraagd om data en tijd op je iPhone te zetten naar 2 Juni 2014, en tijd 20:30u. Doe dit via Instellingen -> Algemeen -> Datum en Tijd en zet ‘Stel Automatisch In’ even uit, zodat je bovenstaande data en tijd kan instellen.
2 pangu
 
3. Daarna verschijnt er een icoontje van Pangu op je iPhone. Zoek deze op en klik daarop. Pangu doet de rest en installeert de Cydia Store zoals je al verwachtte.
Bij mij werkte het perfect op mijn iPhone 5. Mijn iPad 2 WiFi is dadelijk aan de beurt. Werkt het bij jou? Laat het weten in de comments.
 
Join the Forum discussion on this post

28 antwoorden
 1. Beires
  Beires zegt:

  Als ik hem installeer blijft de jailbreak na de reboot steken. Ik krijg dan te zien ‘Jailbreak Timeout’ op de pangu app. Hij loopt nooit door tot 100%. Enig idee hoe dit komt?

  Beantwoorden
 2. Marcel
  Marcel zegt:

  Alles werkt goed tot dat je de pangu app moet aan klikken op je iPad 2 hij zegt dat hij bezig is en start opnieuw op maar hij installeerde cydia niet iemand enn idee

  Beantwoorden
 3. Niels
  Niels zegt:

  Nou de jailbreak werkt niet voor 100% safari. Mail en de rekenmachiene valt direckt weg na opstarten naar de achtergrond. Zelfde probleem als met de jailbreak van geeksnow

  Beantwoorden
 4. Tobiaa
  Tobiaa zegt:

  @niels en b:Gewoon de ppsync tool installeren zoals in de andere post, ook al zie je m niet.
  @niels: ik hoop dat je het vinkje weggehaald hebt bij de jb. Anders kan je ook kijken of je appsync(for iOS 7) er tussen hebt staan of afc2add, zo ja, direct verwijderen en een harde reset doen. Ligt dus niet aan de jb, maar aan iOS. Verder zou ik uit de buurt blijven van piracy apps als pp25 etc

  Beantwoorden
  • mitchell
   mitchell zegt:

   ja heb ik ook gedaan. En dan de iphone herstart en opnieuw geprobeerd. Tegen het einde stopt hij met installeren. Hoelang duurt het installeren ongeveer?

   Beantwoorden
 5. Joost
  Joost zegt:

  Ongeveer 3 minuten schat ik. Even geduld hebben. Hij hoort opnieuw op te starten en je ziet Cydia op een gegeven moment verschijnen. Dan is de jailbreak voltooid.

  Beantwoorden
 6. the matrix
  the matrix zegt:

  Have allready jailbroken to pangu vs 1.0
  How to upgrade to pangu vs 1.1? just install it or first go back to normal ios 7.1.1

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   If you don’t have problems, you don’t need to apply the V1.1.0 jailbreak.
   If you do have problems, create a back-up in iTunes, then try to apply V1.1.0. If problems still exists, start from a clean iOS 7.1.1.

   Beantwoorden
 7. MDV
  MDV zegt:

  Ik moet hem wel herstellen omdat je de jailbreak niet kan updaten zelfde als evasion, die van mij herstart steeds om de zoveel uur en apps crashen af en toe had ik voorheen geen last van btw

  Beantwoorden
 8. MDV
  MDV zegt:

  Ja had ook de pp25 uit gevinkt zoals beschreven en complete ppsync remover geïnstalleerd, maar was er al bang voor nu is 7.1.2 uit en moet nu wel op 7.1.1 blijven is verder ook niet storend gebeurt eens in de zoveel tijd werkt verder prima met de geïnstalleerde tweaks

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *