Eerder deelden we al mede dat de jailbreak voor iOS 12 is uitgekomen. De jailbreak genaamd Unc0ver zorgt ervoor dat je op een semi-tethered manier iOS 12 kan jailbreaken. We laten je hier zien hoe een iOS toestel gejailbreakt kan worden met uncOver.

 

Handleiding unc0ver voor iOS 12

Voordat u verder gaat, is het goed om te weten dat dit een semi-untethered oplossing is, wat betekent dat de unc0ver app moet worden geopend telkens als je toestel opnieuw wordt opgestart.
Laten we dus eens kijken hoe je de jailbreak kunt gebruiken om je iOS 12 iPhone en iPad te jailbreaken. Dat gezegd hebbende, is er altijd die handige en must-have checklist van vereisten die moeten worden aangekruist, zodat uw jailbreak ervaring zo soepel mogelijk kan verlopen.

Benodigdheden

U moet een 64-bits iPhone of iPad gebruiken die een geschikte versie van iOS 12 ondersteunt en geïnstalleerd heeft. De jailbreak is voor de volgende toestellen geschikt:

 • Toestellen die geïnstalleerd zijn met 12.1.2 of 12.1.1.1 beta 3 en lager, worden ondersteund.
 • Alles wat een iPhone x/iPhone 8 [plus] of lager is, wordt ondersteund.
 • Alles wat niet op de A12 chipset wordt ondersteund.

De gebruiker van de jailbreak heeft een keuze: gebruik maken van Cydia Impactor of een dienst gebruiken die de IPA bestanden tot zijn beschikking stelt met een bedrijfscertificaat. Wij leggen allereerst de signing service uit, omdat dit het jailbreakproces aanzienlijk vergemakkelijkt.

Let op: Zorg er altijd voor dat u een recente back-up heeft gemaakt van uw toestel via iCloud en/of iTunes.

 

1a. Gebruik van een Signing Service (dit is optie 1)

Stap 1: open Safari op je toestel en ga naar de volgende website: https://ignition.fun/
Stap 2: zoek naar ‘unc0ver’, klik daarop en installeer deze.
Stap 3: Ga op je toestel naar: Instellingen -> Algemeen -> Beheer profielen en apparaten en geeft toestemming aan het certificaat wat is verschenen on de BEDRIJFSAPPS sectie.

Stap 4: Unc0ver lanceert zoals elke app en biedt u de hoofdinterface. U moet een knop met de titel Jailbreak in het midden van het scherm zien. Raak deze knop aan om het proces te starten.

Stap 5: Na een korte tijd zult u merken dat het apparaat automatisch wordt herstart/’respring-ed’. Dat is normaal. Zodra het terugkomt op het Vergrendel scherm, ontgrendel het apparaat, start Unc0ver opnieuw en druk opnieuw op ‘Jailbreak’ om het jailbreakproces voort te zetten.
Stap 6: Laat Unc0ver zijn werk doen. Zodra het proces is voltooid, moet u worden gewaarschuwd dat u het apparaat met succes in de jailbreakmodus hebt opgestart en moet u ook het Cydia pictogram op het beginscherm hebben. Open Cydia en geniet van de jailbreak!

Ter informatie:

 • Het is een Semi-untethered jailbreak, dat betekent dat als je toestel opnieuw is opgestart, je de unc0ver app weer moet openen en op ‘Jailbreak’ moet drukken.
 • Mocht bovenstaande niet werken, blijf het opnieuw proberen. Het kan aan de jailbreak liggen dat je toestel bijvoorbeeld niet opstart. Tip: start je toestel opnieuw op, open de jailbreak-app en probeer het opnieuw.

1b. Gebruik Cydia Impactor (dit is optie 2)

Benodigdheden en voorbereidingen

 • Een iOS toestel (iPhone/iPad)
 • iOS 12 – 12.1.2 moet geïnstalleerd zijn op het toestel
 • Een Windows PC, Mac of Linux PC
 • Cydia Impactor
 • Unc0ver jailbreak
 • Je computer moet de meest recente versie van iTunes geïnstalleerd hebben.
 • Maak een volledige Back-up van je toestel in iTunes en in iCloud.
 • Maak een wachtwoord aan voor ‘third party’ apps als Twee-Staps-Verificatie op je Apple account is ingeschakeld, zodat je dit wachtwoord gebruikt voor Cydia Impactor. Dit kan je doen via je Apple account.

 

Stap 1: Sluit je iOS toestel aan met de USB kabel
Stap 2: Open Cydia Impactor
Stap 3: Sleep nu het Undecimus.ipa (Unc0ver) bestand naar Cydia Impactor.
Stap 4: Vul nu je echte e-mailadres en wachtwoord in van je Apple ID of het eerder aangemaakt wachtwoord. Dit om de IPA te ondertekenen met jouw gegevens. Wacht vervolgens totdat de IPA ondertekend en geïnstalleerd is op het iOS toestel.
Stap 5: Ga nu naar Instellingen -> Algemeen -> Profielen en toestelbeheer en vind daar jouw e-mailadres. Klik daarop en zorg ervoor dat je de Unc0ver jailbreak-app vertrouwt

Stap 6: Open nu de unC0ver app op je iOS toestel en laat deze Cydia installeren. Je toestel zal automatisch opnieuw opstarten.
Stap 7: Volg vervolgens alle benodigde stappen. Cydia is nu te vinden op je springboard!

Ter informatie:

 • Het is een Semi-untethered jailbreak, dat betekent dat als je toestel opnieuw is opgestart, je de uncOver jailbreak-app weer moet openen en op ‘Jailbreak’ moet drukken.
 • Mocht bovenstaande niet werken, blijf het opnieuw proberen. Het kan aan de jailbreak liggen dat je toestel bijvoorbeeld niet opstart. Tip: start je toestel opnieuw op, open de jailbreak-app en probeer het opnieuw.

 

 

 

 

 

5 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] smak geld! Mogelijke iOS 12 Jailbreak getoond Unc0ver 3 Jailbreak voor iOS 12 is nu uit! Handleiding: Unc0ver Jailbreak voor iOS 12 iOS 12 Jailbreak is onderweg… Dit moet je minimaal geinstalleerd hebben met de iOS 12 […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *