Zojuist heeft ih8sn0w een nieuwe tool aangekondigd, genaamd iFaith. Dit is een tool die het mogelijk maakt om van een niet gesigneerd firmware bestand SHSH bestanden te downloaden van je toestel naar de pc zodat je niet afhankelijk bent van je huidige firmware.


Stel dat je een toestel hebt waarvan je de SHSH gegevens niet hebt en Apple het gewenste firmware bestand niet meer signeert, dan kan je met deze tool alsnog SHSH gegevens aanmaken die voor jouw toestel geschikt zijn. Zo is het mogelijk om naar een firmware te downgraden zodat je weer kan jailbreaken met Greenpois0n of Redsn0w. Met iFaith zal het ook mogelijk zijn om een aangepast firmware bestand aan te maken, met de SHSH gegevens geïntegreerd. Het is dus  een pre-signed IPSW.
iH8sn0w benadrukt dat het geen SHSH bestanden genereert, maar alleen de SHSH bestanden download van het toestel.
De Windows versie zal vanavond nog worden uitgebracht. De Mac versie zal nog even op zich wachten, maar daar wordt aan gewerkt. Voor nu zal meer te vinden zijn via http://www.twitter.com/projectif of http://ih8sn0w.com/
Hieronder staan een aantal screenshots, die ik gemaakt heb tijdens de presentatie van iH8sn0w via ustream, van de applicatie:

 
 
 
 

2 antwoorden
 1. Bob
  Bob zegt:

  Betekent dit dat je geen tinyumbrella meer hoeft te gebruiken? Bij downgrade van 4.3.3 naar 4.2.1 blijf ik altijd in de ‘infinite loop’ hangen.

  Beantwoorden
 2. Joost
  Joost zegt:

  Jawel, deze moet je ook blijven gebruiken. Je moet namelijk je SHSH gegevens opslaan of opgeslagen hebben voordat je een presigned ISPW kan gebruiken. Het is dan ook meer een verlengstuk die de problemen van TU verhelpt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *