Inmiddels zitten we al op iOS 12 en zijn er de afgelopen jaren veel jailbreaks voorbij gekomen die onze toestellen vrijwaarden van de regeltjes die Apple ons oplegt. Verschillende teams en ontwikkelaars vinden het nog steeds interessant – of het nu gaat om de kick of om geld – om de kwetsbaarheden in iOS aan te tonen. Keen Team, nu Keen Security Lab, is een van deze teams.

Keen Security Lab is opgericht in 2016 en was voorheen het bekende Keen Team. Het team houdt zich bezig met geavanceerde veiligheidsonderzoeken zoals PC/mobiele besturingssystemen, applicaties, cloud computing, IOT smart devices etc. Ook Keen Security Lab richt zich breed op Tencent producten en technologieën. De volgende ontwikkelaars zijn onderdeel van het team:

De ontwikkelaars die onderdeel zijn van het Keen Team hebben een demo uitgebracht waarin ze laten zien dat iOS 12.1.3 t/m 12.2 te jailbreaken is. Liang Chen, medeoprichter van Keen, liet op zijn Twitter-account weten dat hij met Corellium heeft samengezeten. Corellium brengt een service waarbij iOS gesimuleerd kan worden zodat er geen fysiek toestel nodig is om bijvoorbeeld jailbreaks te testen.

 

De jailbreak wordt blijkbaar ook geleverd met Cydia, en maakt gebruik van een PAC en APRR bypass. Keen staat er om bekend dat ze geen jailbreaks vrijgeven, omdat ze de kwetsbaarheden die ze gevonden hebben graag verkopen aan Apple of derden. Het toont echter weer aan dat een jailbreak in feite mogelijk is op iOS 12.1.3, iOS 12.1.4 en 12.2!

Laten we hopen dat er exploits worden vrijgegeven door wie dan ook, zodat we updates zien van Chimera & Unc0ver.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *