Goed nieuws: volgens @MuscleNerd, @p0sixninja en @veeence zal iOS 5 gejailbreaked kunnen worden. De iPad 2 is echter een ander verhaal.


Vanaf iOS 5 gaat Apple Delta updates uitvoeren. Dat betekent dat bij een firmware update niet meer de gehele firmware gedownload hoeft te worden, maar dat alleen de gewijzigde onderdelen gedownload zullen worden. Volgens @MuscleNerd heeft dit geen negatieve invloed op de jailbreak.
Volgens @p0sixninja zal iOS 5 gejailbreaked kunnen worden, omdat Apple nooit de bootrom exploit kan updaten.

Daarbij komt kijken dat @geohot nog steeds de untethered iBoot exploit heeft die de Delta updates van Apple zal overleven.

Apple kan alleen dit gat dichten met een hardware update, ofwel de iPad 2. De iPad 2 is daarom ook een geval apart. @MuscleNerd geeft al aan dat iPad 2 gebruikers niet moeten updaten naar iOS 5 als deze er eenmaal is, inclusief de bèta’s. Want anders verliest men de kans op iOS 4.3.3 te jailbreaken, en misschien ook latere updates.

Het is niet duidelijk wanneer er een jailbreaktool vrijgegeven wordt voor iOS 5. iOS 5 is namelijk nog niet eens definitief vrijgegeven, dus dat zal nog wel even duren. Tenminst tot juli, want dan wordt iOS 5 vrijgegeven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *