De volgende jailbreak zal een jailbreak zijn die zeer belangrijk is voor iOS 5 gebruikers. Het maakt deze jailbreak voornamelijk gebruikelijk, omdat er miljoenen gebruikers zijn die hun iOS toestel jailbreaken. Daarbij komt kijken dat Apple op het moment maarliefst 4 miljoen iPhone 4S toestellen heeft verkocht…

Naar verwachting wordt er een untethered jailbreak uitgebracht. Aangezien afgelopen vrijdag de iPhone 4S is uitgekomen zullen hackers in staat moeten zijn om zich te vergrijpen aan het nieuwe toestel en hun nieuwe exploits te gaan testen. Het Chronic Dev Team is hard aan het werk om een jailbreak te ontwikkelen die ook de iPhone 4S en de iPad 2 op iOS 5 kan jailbreaken. Op MyGreatFest maakte het team al bekend dat ze 5 exploits hebben gevonden die een userland jailbreak mogelijk maken.Een userland jailbreak is zeer eenvoudig toe te passen. Denk bij een userland jailbreak aan www.jailbreakme.com waar je via MobileSafari op het toestel naartoe navigeert en hem vervolgens jailbreakt. Hopelijk zien we in de volgende weken de jailbreak verschijnen!

Ik krijg regelmatig de vraag of bepaalde apps die op vage websites te vinden zijn werken. De meeste van deze apps bevatten virussen en/of kosten geld. Tot op heden is een jailbreak altijd gratis geweest, dus wacht op de aankondiging van de Dev Teams of ons! Een aantal betrouwbare websites zijn:
Natuurlijk www.jailbreaking.nl
http://www.jailbreakme.com
http://blog.iphone-dev.org/
http://twitter.com/comex
http://chronic-dev.org/blog/
 

12 antwoorden
 1. everzwijn
  everzwijn zegt:

  hoi , ik stel mijn vraag hier maar. geraak niet op het forum. heb gejailbreakte iphone 4. wil nu update Naar ios 5
  . kan dit kwaad en kan ik daarna gewoon opnieuw jailbreak doen als de software er is ? grtz

  Beantwoorden
 2. Joost
  Joost zegt:

  Sorry, ik krijg het forum (mingle) niet werkend.
  Ja je kan hem tethered jailbreaken, maar dat is niet aan te raden. Ik raad aan om te wachten met updaten naar iOS 5 en hem untethered te jailbreaken als de jailbreak eenmaal uit is en je geüpdatet hebt naar iOS 5.

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Dit valt alleen te ‘voorspellen’ op basis van trends. Aangezien sommige jailbreaks de dag erna werden vrijgegeven en sommige jailbreaks maanden erna is dit erg turbulent. Het is gewoon een kwestie van wachten. Daarbij is het mogelijk om zoveel mogelijk tweets etc. te volgen.

   Beantwoorden
 3. Rene
  Rene zegt:

  Hallo Joost, is baseband 1.0.11 al te unlocken? Ik heb een 4S met Duitse T-mobile simlock! Of heb je misschien een tip om deze te (laten) verwijderen? Bedankt alvast!
  Rene

  Beantwoorden
  • Joost
   Joost zegt:

   Ik ben niet de enige die hoeft te reageren, daar zijn de comments voor 🙂 Deze is nog niet te unlocken, maar musclenerd is druk bezig voor een unlock voor de iPhone 4s. (off topic trouwens).

   Beantwoorden
 4. Jack
  Jack zegt:

  Fred,
  Ik heb 2 3GS iphones naar iOS 5 geupgrade en tethered jailbreak draaien.
  Als je telefoon niet van levensbelang is, dan werkt dit goed. Als je niet zonder telefoon kunt (batterij leeg) dan kun je ofwel een Duracell achting accu kopen die je iPhone kan bijladen, ofwel wachten op untethered jailbreak.
  iOS 5 heeft echter wel leuke nieuwe features die de upgrade waard is (kom van 4.3.3 af op mijn eigen phone, dus wilde inderdaad ook alleen untethered jailbreaks)
  Succes met de upgrade als je die doet (was bij mij nogal een issue)

  Beantwoorden
 5. offtopicorg
  offtopicorg zegt:

  Heb hier nu een 3GS met IOS 5.1 untethered draaien. Moet zeggen dat het niet echt super draait. Zie ook eerlijk gezegd het nut nog niet echt van het jailbreaken. Waarschijnlijk is de 3GS te “oud” voor een jailbreak met de huidige mogelijkheden.

  Beantwoorden
 6. Coentjuhh
  Coentjuhh zegt:

  Ik heb Ipod touch met iOS 5.1 tethered jailbreak. Het is echt super Chill, ik zorg altijd dat hij niet op raakt, want als je batterijpercentage erbij download zie je dat hij bijna leeg is en waarschuwt hij ook voor 10% en 5%. Als ik jou was zal ik het gwn nemen, want met iOS 5 of hoger kan je backup doen via iTunes of iCloud. Als hij bijv. Leeg is doen je via iTunes een backup en dan zet je die erweer op dan moet je alleen nog opnieuw jailbreaken.
  Bronnen die ik gebruik met cydia:
  cydia.hackulo.us
  sinfuliphonerepo.com
  myrepospace.com/
  En de gewone standaard cydia bronnen.
  Je hebt iTunes 10.5 nodig voor backup.

  Beantwoorden
 7. Hdeux
  Hdeux zegt:

  Ik heb een iphone 4 , sinds kort heb ik deze ook gejailbreakt ios 5.0.1 tethered.. Het was welliswaar super relaxed met alle nieuwe features maar nadat ik backgrounder geinstalleerd had crashte hij nogal vaak.. Waarna ik hem dus aan mijn pc moes leggen om weer te booten.. En sindsdien is het echt bij iedere app die ik open dat het scherm verspringt naar 1/4 van het beeld namelijk linksboven.. zwaar kut!! de touch deed het ook niet meer fatsoenlijk dus ik kon backgrounder (denk dat het hierdoor komt ) niet meer deleten.. Dus tja back to basic en wachten op evt untetherde versie van ios5.0.1. na reviews te gelezen te hebben even wachten op de release van ios5.0.2 en dan is de untetherde versie present, geen iedee hoelang dit nog gaat duren.. ik doe even zonder jailbreak..

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *