De eigenaar van JailbreakMatrix.com heeft zojuist een bericht geplaatst met hun idee over de status van de jailbreak en hoe daarmee verder te gaan. Ik moet zeggen, dit bevalt me!
ios_6
 
Hoe voor de hand liggend het ook is, dit idee heeft niemand in de praktijk uitgevoerd, en daarom alleen al verdiend het wat aandacht. Natuurlijk doen we het uiteindelijk allemaal voor een jailbreak!

Wat is de achtergrond van het idee?

Since de komst van de iPhone 5 en iOS 6 wachten we nog steeds op een jailbreak. De huidige iPhone 5, 4S, iPod Touch 5G, iPad Mini, iPad 2, 3 en iPad 4 hebben op iOS 6 allemaal nog geen jailbreak, tethered of untethered. Dit is op zijn zachtst gezegd niet cool.
Wat missen we om een iOS 6 jailbreak te krijgen voor A5 en A6 toestellen?
Een BOOTROM Exploit
Zoals de eigenaar van JailbreakMatrix en ikzelf ben ik geen iOS ontwikkelaar en daarom zou het voor mij (en ons) onmogelijk zijn om een Bootrom exploit te vinden. Dat betekend niet dat we een zetje in de juiste richting kunnen geven.
In de WWJC in San Francisco zei Pod2G iets heel specifieks in de presentatie. Iemand vroeg hoe we de jailbreak community kunnen helpen met het ontwikkelen van een jailbreak. Pod2G gaf als antwoord dat we meer mensen nodig hebben die zich ermee bezig houden. Niet zomaar mensen, maar mensen die daadwerkelijk begrijpen wat een bootrom kwetsbaarheid eigenlijk is.
Het probleem is namelijk dat niemand echter weet dat het team op zoek is naar mensen die hier ook wat mee kunnen, behalve het te hebben gelezen in een tweet. Daarom heeft het wat aandacht nodig!

Hoe moet er gemotiveerd worden om een jailbreak te zien?: $$$!

Dit is waar de media kan helpen! JailbreakMatrix wil met een team zoeken naar een A5/A6 kwetsbaarheid. Iedereen is het spuugzat om zonder een gejailbreakte iPhone te zitten en erg veel mogelijkheden niet te kunnen benutten.
De website heeft een Chipin module op hun website geplaatst om centen te verzamelen om een prijs samen te stellen.

Er zijn ruim 10 miljoen gejailbreakte toestellen te vinden, dus een prijs samenstellen hoort geen probleem te zijn. Als 1 tiende van de gebruikers $1 doneert, zal er een prijs zijn van $1 miljoen. Als het geld er is, is de wil en motivatie er waarschijnlijk ook wel. Meer geld is meer aandacht en meer mensen zullen iOS proberen te doorbreken. Een simpel idee.
Er is een voorwaarde om de prijs te winnen:
– De kwetsbaarheid moet geverifieerd worden door @Pod2G en geïmplementeerd worden in een jailbreak pakket zoals Redsnow, Snowbreeze, Greenpois0n enzovoort. Als je een bruikbare A5 of A6 kwetsbaarheid hebt krijg je de volledige prijs.
Op de website kan je centen doneren en zo iemand gemotiveerd krijgen om iOS te hacken om een jailbreak te bewerkstelligen. We hopen van harte dat er op deze manier een jailbreak komt!!!
 

Join the Forum discussion on this post

2 antwoorden
 1. Idebenone
  Idebenone zegt:

  Wat je zegt is 100% waarheid, maar je bevestigt ondertussen precies wat sanderev66 zegt. Apple is aan het winnen. De ontwikkelaars moeten exploits sparen en wachten op een juist moment om het uit te brengen. Ondertussen zitten mensen met een iPad 3 (en dat zijn er al heel wat) alweer 2 maanden zonder een jailbreak. En zelfs al kies je voor een jailbreak uiteindelijk, dan blijf je ver achter liggen qua operating system version. Op het komende Apple event wordt waarschijnlijk iOS 6.0 al geïntroduceerd voor een release een paar maanden later. Als het straks 6 maanden duurt voor een jailbreak van een nieuw Apple product dan wordt de jailbreak behoorlijk overbodig voor iedereen die graag om de 12 maanden het nieuwste koopt. De enthousiasts. Laat dat nou ook de grootste groep jailbreakers zijn. Jailbreaken begint langzaam af te sterven, niet alleen doordat Apple alles zo goed heeft dichtgetimmerd, maar ook doordat veel functionaliteit die voorheen alleen met een jailbreak mogelijk was, inmiddels standaard in iOS zit. Het notification center is hier een van de grootste voorbeelden van.

  Beantwoorden
 2. Hilda Booker
  Hilda Booker zegt:

  De kernel van iOS 6 is nog steeds kwetsbaar voor een exploit waarover het Chronic Dev Team sinds het begin van dit jaar beschikt. Een exploit voor een kwetsbaarheid in de kernel is noodzakelijk om een jailbreak untethered te maken, waarbij beveiligingsmechanismes in de kernel kunnen worden uitgeschakeld. Wanneer een jailbreak untethered is, is het niet nodig om de iPhone, iPod touch of iPad met een computer te verbinden als het toestel opnieuw opgestart wordt. De exploit heeft een belangrijke beperking, deze is namelijk niet geschikt voor de iPhone 3GS.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *