Zojuist is op de WWDC (Word Wide Developer Conference) iOS 6 aangekondigd door Apple. Daar waar Tim Cook en kornuiten zich verzamelden werd het arsenaal van producten geüpdatet met nieuwe Apple hardware en software. iOS 6 zal wederom een update zijn die een heleboel toevoegt aan het dagelijkse gebruik van onze toestellen.
\
Met de beta van iOS 6, die direct beschikbaar wordt gesteld voor ontwikkelaars, komen we weer veel nieuwe functies en applicaties bij. Door de verschillende API’s kunnen ontwikkelaars aan de slag om applicaties te integreren met iOS 6.
 
Van de 200 nieuwe toevoegingen zijn er een aantal noemenswaardig:

 • Maps: de applicatie ‘kaarten’ zal worden uitgebreid met prachtige kaarten die je ook in 3D kan bekijken. Ook word Turn-by-turn navigatie met de nieuwe Maps geintroduceerd. Dit is ten opzichte van TomTom niet veel nieuws, maar erg handig dat het standaard aanwezig zal zijn. De stem van Siri zal daarbij gebruikt worden.

 • Siri: Siri zal uitgebreid worden. Zo zal het ook ondersteund worden op de iPad 3 en zullen er meer combinaties herkend worden.

 • Facebook: Facebook, het sociale netwerk, zal volledige geintegreerd en terug te vinden zijn in iOS 6. Mogelijkheden zijn om vanuit de Photo app direct te posten naar Facebook.

 • Shared Photo Streams: als je nu foto’s hebt gemaakt kan je deze delen en de fotostream niet beperken tot je eigen toestellen. Je kan er namelijk voor kiezen om de foto te delen met mensen zodat ze ook direct op hun toestel komen te staan, mits ze daar toestemming voor geven.

 • Passbook: een erg Amerikaanse applicatie zal Passbook heten. Met deze applicatie kan je oassen gebruiken, voor bijvoorbeeld het inchecken of het gebruiken van een coupon.

 • FaceTime: straks ook te gebruiken via je provider, in plaats van alleen via WiFi.

 • Phone: stuur je beller door naar de voicemail, beantwoord met een Message, herinner jezelf later om terug te bellen. Het is jouw beslissing!

 • Mail: met de VIP functie wordt het erg handig om belangrijke e-mails opzij te zetten zodat je deze als eerste kan beantwoorden.

 • Safari: iCloud maakt het mogelijk om Tabs te synchroniseren met bijvoorbeeld je Mac, iPhone, iPod Touch of iPad. Fullscreen landscape navigeren zal surfen nog mooier maken en de Offline Reading List zal je niet zonder leesvoer laten zitten als je geen internet verbinding hebt.


En nog veel meer erg handige toevoegingen zullen iOS een nog beter platform maken voor onze toestellen!
De update zal beschikbaar zijn voor de volgende toestellen:

 • iPhone 3GS of later
 • iPad (2 en 3)
 • iPod Touch 4G

Inhoudsopgave

Jailbreak iOS 6

Nu er weer een nieuwe iOS versie aan zit te komen, verlangen we weer met zijn allen naar de status van de jailbreak. Volgens Pod2G staan er al een aantal kwetsbaarheden paraat om te worden geëxploiteerd waardoor een jailbreak kan worden ontwikkeld. Daarnaast geeft Planetbeing aan dat ze nog steeds een ongebruikte Kernel Exploit hebben, zelfs nu Apple KASLR beveiliging gebruikt:

Echter, is de beta er pas net en zullen we weer geduldig moeten wachten totdat de Jailbreak goeroes weer wat laten horen!
 

Join the Forum discussion on this post

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *