Als toevoeging op een lange lijst met verbeteringen brengt iOS 8.3, die gisteren is uitgekomen, verschillende patches met zich mee die de beveiliging van het toestel verbeteren. Om precies te zijn, het zijn er 39. Dit zijn er zelfs meer dan er werden gedicht tijdens de iOS 7 naar iOS 8 update.
iOS-8-iPhone-6-gold
Een van de patches is een interessante waar TaiG met name in de schijnwerpers staat. CVE-2015-1087 omschreven als een back-up bug die een hacker in staat stelt het back-up systeem te gebruiken om toegang te krijgen tot het bestandssysteem van iOS.
Hieronder zie je de volledige beschrijving van de bug zoals vermeld in het security rapport van iOS 8.3:
Backup
Available for: iPhone 4s and later, iPod touch (5th generation) and later, iPad 2 and later
Impact: An attacker may be able to use the backup system to access restricted areas of the file system
Description: An issue existed in the relative path evaluation logic of the backup system. This issues was addressed through improved path evaluation.
CVE-ID: CVE-2015-1087 : TaiG Jailbreak Team
iOS 8.1.3 maakt de TaiG jailbreak natuurlijk al defect. Maar het feit dat Apple nog een kwetsbaarheid heeft gedicht waar TaiG gebruik van maakte is het vermelden waard. We hebben de laatste iOS versies niet kunnen jailbreaken door bijvoorbeeld gebruik te maken van jailbreaktools van TaiG of Pangu.
Er is echter genoeg om op te hopen. Afgelopen maand gaf TaiG een groot jailbreak event in China, samen met de meest talentvolle heren die momenteel bekend zijn in de jailbreak wereld. En een open brief van het Pangu team liet ons weten dat ze blijven zoeken naar kwetsbaarheden op iOS toestellen.
Voor meer informatie van de huidige status van de jailbreak kan je hier terecht.

Join the Forum discussion on this post

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *