Het iPhone Dev Team heeft bekend gemaakt dat er met de komst van de iPad 3, drie verschillende typen jailbreaks al worden ontwikkeld! Dit is prachtig nieuws, want een untethered jailbreak voor iOS 5.0.1 heeft erg lang op zich laten wachten.

Met de komst van de iPad 3 is de A5X processor door Apple geïntroduceerd. Met de komst van een nieuwe processor moeten er meestal nieuwe exploits worden gevonden om het toestel te kunnen jailbreaken. In tegenstelling tot de A5 processor zijn er zeer snel jailbreaks in ontwikkeling gegaan; drie om precies te zijn. Respectievelijk ontwikkeld door hacker MuscleNerd van het iPhone Dev Team, de hacker i0n1c en hackers Chpwn en Phoenixdev.
Hieronder is de screenshot van MuscleNerd te zien dat bewijst dat hij toegang heeft tot de Root van de iPad 3 en dus iOS 5.1.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het volgende YouTube filmpje van i0n1c laat zien dat de iPad 3 opstart in status van jailbreak. Dat betekend dat het gaat om een untethered jailbreak, en je dus geen PC/Mac nodig hebt om het toestel op te starten als het toestel uit is gegaan.

Untethered Jailbreak 5.1 / iPad 3,3 / The new iPad

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=4tKsQ7JwXTY’]
Chpwn plaatste op zijn twitter het bericht dat hij weer over een andere jailbreak beschikt!

Jailbroken iPad (3), using a different method by myself and @phoenixdev: http://db.tt/mqIZmw96http://db.tt/g2UlawxVhttp://db.tt/V9a3YZRJ


 
 
 
 
 
 
 
Met drie verschillende jailbreaks kunnen we er niet meer omheen: de untethered jailbreak voor de iPad 3 en oudere toestellen op iOS 5.1 is erg dichtbij! Er is nog geen datum genoemd wanneer de jailbreak wordt vrijgegeven, maar uitgaande van trends kunnen we verwachten dat binnen nu en een maand een untethered jailbreak voor iOS 5.1 beschikbaar is.

Join the Forum discussion on this post

6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *