Met de komst van de untethered jailbreak voor de A5 toestellen, komt er steeds meer nieuws van Pod2G, de ontdekker van de benodigde exploits. Dit keer een antwoord op de meest gestelde vragen.

Ook al zien we volgende week een untethered jailbreak voor A5 toestellen, de meeste mensen worden ongeduldig en sommige mensen hebben zelfs twijfels over het feit dat Pod2G beschikt over een exploit om de iPhone 4S en de iPad 2 te jailbreaken. Hieronder een stukje over hoe de vork in de steel zit:

Hoe komt het dat Pod2G een untethered iPhone 4S heeft en het iPhone Dev Team en het Chronic Dev Team nog niet hun jailbreak-tools vrijgegeven hebben?

De exploit die hij gebruik om de untethering bestanden te injecteren naar de iPhone 4S hangt af of je een ontwikkelaars-account hebt, en kan daardoor niet publiekelijk worden vrijgegeven.
Het is dezelfde reden waarom MuscleNerd, hoofd van het iPhone Dev Team, een tethered jailbreak heeft maar deze niet kon distribueren.
We hebben dus een exploit nodig die te distribueren is om de systeem partitie te remounten van read naar write en de Corona untethered bestanden neer te zetten.

Waarom was de A4 versie van Corona gemakkelijker vrij te geven?

Dat komt omdat een tethered jailbreak een goede manier is om Corona te installeren.

Waarom zien we dan geen tethered jailbreak?

Een tethered jailbreak hangt af van een kwetsbaarheid die ‘uitgebuit’ kan worden, die nog steeds niet gevonden is (voor een publieke vrijgave).
Pod2G zegt ook dat als hij het vrij kon geven, hij het wel zou doen. Dus we kunnen niets anders dan afwachten. Laten we maar hopen dat het inderdaad nog maar een weekje duurt. Een weekje vergeleken met een paar maanden moet kunnen toch?
 

Join the Forum discussion on this post

11 antwoorden
 1. Brayen
  Brayen zegt:

  Het bericht heb ik verwijderd wegens je Nederlands. Ik kon er niets uit opmaken.
  Je mag het ook in het Engels neerzetten als je dat beter kan.
  Gr. Joost

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *