Met de komst van de SAM (Subscriver Artificial Module) methode was het al eerder mogelijk om de iPhone te unlocken. Dit gelde echter niet voor de iPhone 4 en 4S op iOS 5.0.1 en iOS 5.1. Alle krediet gaat naar Loktar_Sun van weiphone.com die een eerdere kwetsbaarheid heeft gekocht waarvan werd gedacht dat deze niet meer zou werken.
Ondanks je bijvoorbeeld voor de GEVEY sim moet betalen is deze method van unlocken gratis, hoewel de iPhone na de procedure alleen werkt met de gewenste provider.

Wat heb je nodig?

Een gejailbreakte iPhone die geactiveerd kan worden in iTunes, een computer met de laatste versie van iTunes en een werkende internet verbinding. Je moet ook de provider weten waar je iPhone vergrendeld is.

Hoe unlock je de iPhone?

Installeer SAM (Subscriber Artificial Module) via cydia en de volgende repo: repo.bingner.com
Open SAM via Instellingen of het icoontje. Je zal de simkaart nodig hebben die je van plan bent om te gaan gebruiken.
Ga naar Utilities en selecteer “De-Activate iPhone”. ActivationState onder “More Information” moet nu “Unactivated” worden.
Met SAM geopend, kies “By County and Carrier” in “Method”. Vind jouw provider.
Ga naar “More information”, kopieer of schrijf de IMSI in “SAM Details” en druk dan op “Spoof Real SIM to SAM”.
Ga naar het beginscherm van SAM en verander de “Method” naar Manual. Plak of schrijf de IMSI code die we eerder opgeslagen hadden.
Sluit nu je iPhone aan, aan de computer en laat iTunes zijn werk doen (voornamelijk het activeren van je iPhone). Dubbelklik “Phone Numer” op je toestel en zorg ervoor dat de ICCID overeenkomt met degene op je simkaart. Als dit later niet het geval is moet je overnieuw beginnen…


Koppel je iPhone los en sluit iTunes.
De-activeer SAM.
Sluit je toestel weer aan aan iTunes. Als het goed is krijg je nu een foutmelding met de tekst dat hij niet geactiveerd kan worden. Dit is normaal. Sluit iTunes en open iTunes nogmaals.
Binnen een korte tijd hoor je signaal te krijgen, gefeliciteerd!
Misschien dat Push notificaties niet meer werken na deze procedure, maar dat kan hersteld worden met “Clear Push” in SAM gevolgd door het toestel aan te sluiten op iTunes.
Je telefoon zal normaal werken met jouw SIM kaart, maar dan ook met die SIM kaart alleen, aangezien we iTunes voor de gek hebben gehouden dat de ICCID geschikt is voor de door jouw gewenste provider. De iPhone kan herstart worden en gekoppeld worden aan iTunes zonder dat je de unlock verliest.
Het is getest op iOS 5.0.1, maar hoort ook te werken met de tethered jailbreak van iOS 5.1.

Join the Forum discussion on this post

5 antwoorden
 1. Marco
  Marco zegt:

  SAM is not working on IOS5.1
  What i did is i did the trick on IOS 5.01 and that worked.
  Upgraded to 5.1 and still the sim is working.
  🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *