Sinds een aantal dagen is bekend dat de zesde generatie iPod Nano gehackt is. Kort daarop werd op youtube een video aangetroffen van een iPod Nano 6 in DFU modus. Wat zal volgen, een jailbreak voor de kleine iPod met touchscreen?
Met de hack van de iPod Nano 6g is het mogelijk om een applicatie te verwijderen en op te vullen met loze ruimte. Je zou zeggen, boeiend! Maar hetgeen wat belangrijk is, is dat de cache vergelijker in de iPod omzeild kan worden. In principe alles wat niet klopt tijdens deze vergelijking zet de iPod automatisch weer terug, bijvoorbeeld op het Springboard. Hieronder is te zien hoe je dit voor elkaar krijgt.

Dan is er nog de video waarin de gebruiker Steven Troughton-Smith, de iPod in een soort van DFU modus krijgt. Dit doet hij door de herstart knoppen in te drukken totdat je een zwart scherm krijgt en iTunes de iPod Nano ziet en een melding geeft. Steven zegt daarover het volgende:

Na dit te hebben gedaan, heb ik een aangepaste iRecovery werkend gekregen met de iPod Nano (waarbij ik eerst zijn DFU/Recovery USB ID moest toevoegen) en kon bestanden verzenden. Dit testte ik met een aantal bestanden die ik uit had gepakt van de iPod Nano 6g firmware (waarbij ik gebruik maakte van de extract2g tool).
disk.fw en osos.fw werkt (één start op in disk mode,de andere start op naar een homescreen).De andere bestanden laten de iPod Nano opstarten naar een wit scherm, maar gaat niet verder.
Dus het lijkt erop dat we versleutelde firmwarebestanden kunnen verzenden naar de iPod Nano 6g en deze kunnen uitvoeren. Dit is vergelijkbaar met hoe een iPhone wordt gejailbreaked. Als de Nano het bestand afstoot (door bijvoorbeeld niet gesigneerd of een niet-valide bestand), start hij opnieuw op.
Dit is op zich niet heel spannend, maar ik hoop dat dit iemand inspireert om deze iPod Nano 6g op de juiste wijze te hacken en onze eigen apps te kunnen installeren.

Hieronder is de video te zien hoe de iPod Nano wordt opgestart in DFU modus.

Met zijn 8GB of 16GB zien wij wel potentie in het jailbreaken van een iPod Nano 6g.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *